MENÜ

Elismerést kapott a Mikro-Vital P+ szilárd halmazállapotú baktériumtrágya

2017.04.26.

Kiosztották az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíjait, ahol a Növénytermesztési Termékdíj Input anyagok kategóriájában a Bio-Nat Kft. elismerő oklevélben részesült. Az átadó után, Justus Lilla, a cég ügyvezetője beszélt az elismerésről és a pályázat témájáról.

„Örömmel fogadtuk a Magyar Növénytermesztésért Termékdíj 2017. pályázat elismerő oklevelét. Ez is megerősített bennünket abban, hogy az elmúlt évek kutatói munkái nem voltak hiábavalóak. Ennek legfőbb bizonyítéka természetesen maga a - pályázat témáját is adó - Mikro-Vital P+ termék, amely nem más, mint szilárd halmazállapotú baktériumtrágya. Lényege, hogy a Mikro-Vital baktériumtrágyát perlitre visszük fel, tovább növelve ezzel készítményünk hatékonyságát, hiszen a perlitnek önmagában és hordozóanyagként is számos előnyös hatása van.

A perlit természetes anyag, egy vulkanikus kőzet. A pH semleges, továbbá az eredeti súlya 20-szorosát képes vízből tárolni, amit fokozatosan juttat el a növényhez. Talajlazító hatása is kiváló, ez pedig a víz és a levegő eljutását segíti elő a gyökérzethez. A kertészeti perlit környezetbarát, mindemellett kiváló hőszigetelő, így véd a fagy ellen, valamint a műtrágyáknak is tartósabb hatást biztosít.

A termékfejlesztés célja az volt, hogy az élő szervezeteket tartalmazó baktériumtrágyák könnyebben és hosszabb ideig tartó eltarthatóak legyenek, valamint hogy csökkentsük az UV fénnyel szembeni érzékenységet.

Új termékünk még bevezetési szakaszban tart, így az elismerő oklevél is igen megtisztelő számunkra. Arra törekszünk, hogy a jövő évben a termelői tapasztalatokkal, eredményekkel felvértezve esélyünk legyen a termékdíj elnyerésére. Természetesen a további fejlesztések sem állnak meg, hiszen a mottónk:“A természet hatalmas, az ember parányi. Ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel, mennyire érti meg, és hogyan használja fel erőit saját hasznára. ” (Szentgyörgyi Albert)”