MENÜ

DEREKAS helytállás a kalászosok védelmében

2022.02.25.

A KITE Zrt. a 2022-es évben egy széles termékkört átölelő kalászos csomagot kínál a gazdálkodók részére.

 

A KITE Zrt. csomagja DEREKAS néven kerül forgalomba és négy terméket tartalmaz: két gombaölő szert a növények egészségének védelme érdekében, melyek alkalmazhatóak a tenyészidőszak teljes ideje alatt, egy rovarölő szert, hogy az állományunk mentes legyen mindennemű károsítótól, valamint egy magas hatóanyag-tartalmú lombtrágyát. Ezek a csomagalkotók hozzásegítik a gazdálkodókat egy jó minőségű, magas terméshozam eléréséhez. Lássuk egyenként, mire is szolgálnak az alábbi készítmények.

A Revycare gombaölő szert a tavaszi lombvédelem során a kalászosok levélbetegségei ellen két időpontban ajánljuk kijuttatni. Bokrosodástól a zászlóslevél megjelenéséig 0,75 l/ha dózisban alkalmazható korai lombvédelemre, majd a zászlóslevél megjelenésétől a kalászkezdemény megjelenéséig 1,0 l/ha dózis kijuttatása javasolt a zászlóslevél védelme érdekében. A készítmény az utóbbi években fejlesztett új hatóanyagot, a Revysolt és a már ismert piraklostrobint tartalmazza. Az újszerű termékformuláció miatti gyors felszívódás megvédi a hatóanyagokat a szélsőséges időjárás – hideg, hirtelen lezúduló eső, napsugárzás – káros hatásaival szemben. A növény által felvett Revysol eljut egészen a levélcsúcsig, így védelmet biztosít azoknak a levélrészeknek is, amelyek nem részesültek permetezésben. A szer gyors felszívódása, valamint a folyamatosan, hosszan felszabaduló Revysol és a piraklostrobin hatása miatt a Revycare a többi azol tartalmú készítményhez képest hosszabb hatástartammal bír, ezért elhúzódó hűvös, csapadékos körülmények között is hatékony marad, így a kora tavaszi kezelések ideális készítménye. A Revycare a hazánkban előforduló fontos kalászos betegségekkel szemben nagyon jó hatékonyságot nyújt és felhasználható az összes kalászos növény védelme érdekében.

 

img_0441

 

A gabona virágzása idején kedvező időjárási körülmények mellett a Fusarium gomba jelentős mértékben meg tudja fertőzni a termést. A kalászfuzáriózis és a levélbetegségek ellen hatékonyan védekezhetünk a Stamina gombaölő szerünk 1,0 l/ha dózisban történő kijuttatásával. A készítményben lévő két legkorszerűbb hatóanyag (trifloxistrobin és protiokonazol) biztosítja a betegségek elleni hatékony védelmet, a hosszú hatástartamot és kifejti zöldítő hatását, melyek együttesen nagyobb termésnövekedést eredményeznek a kizárólag triazolt tartalmazó készítményekhez képest.

A kalászosok rovarkártevői ellen kínál megoldást a KITE Zrt. által forgalmazott Karis 10 CS 100 g/l lambda-cihalotrin hatóanyagot tartalmazó, mikrokapszulázott, kontakt hatású rovarölő szer. A kapszulában található hatóanyag fokozatosan szabadul fel, így a hatékonysága hosszabb időn keresztül – akár 3-5 napig is – megmarad. Ennek fontos előnye, hogy a rovarok elhúzódó betelepülése esetén is folyamatos védelmet ad. A kártevők érintkezés és táplálkozás során veszik fel a készítményt, amely taglózó hatása révén azonnal kifejti hatását. Kalászosokban vetésfehérítő bogarak és gabonapoloskák ellen tudunk vele védekezni.

 

img_2872

 

A növények természetes életfolyamatainak támogatására ajánljuk a Dell” Agro Plus biostimulátorunkat. 2 l/ha dózisban használva elérhető, hogy kompenzálja a kedvezőtlen talaj- és/vagy környezeti hatásokat, megadva az esélyt a terméspotenciál kiaknázásához kevésbé optimális feltételek mellett is. A vegetáció elején alkalmazva hatása elsősorban a vegetatív szervek erősebb fejlődésében mutatkozik meg. A nagyobb gyökérzet intenzívebb tápanyagfelvételt, a nagyobb levéltömeg intenzívebb fotoszintézist, több szervesanyag-előállítást biztosít. Ezen hatás a magasabb terméseredmények alapja.

Mindent egybevetve sikerült egy olyan termékcsomagot összeállítanunk, mely komplex megoldást kínál a kalászos növények védelmében az év valamennyi szakaszában, melyre garanciát a csomagot alkotó legmagasabb minőséget képviselő termékek nyújtanak. Ezek a szerek nevükben hordozzák az elvárt hatást, mely DEREKAS helytállást ígér a növényeket érő negatív eseményekkel szemben.

 

Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat vagy
>>keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat a következő elérhetőségeken!<<

 

A növényvédőszereket biztonságosan használja.
Felhasználás kizárólag a címke és az engedélyokirat alapján lehetséges!
Felhasználás előtt kérjük olvassa el a termék biztonságtechnikai adatlapját! 

 

Varga Miklós
fejlesztőmérnök

kite-logo-k