MENÜ

Csapatként dolgoztak az ÜzletRace kihívásain a jövő vállalkozói az OTP Business versenyén

Agro Napló 2019.11.11.

Előremutató és fenntartható üzleti terveket ismertettek a résztvevők az idei ÜzletRace döntőjében; a csapatok egy összetett vállalati szimuláció megoldása után prezentálták is az elképzelt vállalkozásuk jövőjére vonatkozó terveket – összegezték a szakértők az OTP Business versenyének tapasztalatait, ahol a csaknem kétmillió forintos díjazás motiválta a döntő résztvevőit.

 

Idén harmadik alkalommal rendezte meg ÜzletRace elnevezésű hallgatói versenyét az OTP Business – közölte a pénzintézet az Agro Naplóval. A versenyre, amely ezúttal a kezdő vállalkozások világába vezette a résztvevőket, a magyarországi egyetemek vagy főiskolák hallgatói nevezhettek.

A selejtezőben probléma-megoldó képességüket tesztelhették egy online storygame – történetjáték -segítségével, egy elképzelt startup (induló vállalkozás) vezetőjeként kellett döntéseket hozniuk. A döntőben már egy komplex vállalati szimulációval kellett megbirkózniuk, majd üzleti terveiket a zsűri előtt prezentálták a csapatok.

“Számunkra azért izgalmas évről-évre az ÜzletRace, mert a verseny közvetlen kapcsolatot teremt a jövő vállalkozóival. Így megismerhető miként is gondolkodnak, milyen terveik vannak, és mi az igazán fontos a mai fiatalok számára. Úgy gondolom, akkor dolgozunk igazán jól, ha nem pusztán finanszírozóként működünk, hanem partnerként gondolkodunk a jelenlegi, és – az ÜzletRace-en keresztül – a jövőbeni ügyfeleink kiszolgálásáról, ha folyamatosan beépítjük a tapasztalatokat és így még jobbá tesszük a szolgáltatásainkat” – mondta az esemény kapcsán Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

A selejtezőt több mint 300 csapat kezdte meg, közülük a legjobb 6 jutott a döntőbe. A zsűri nemcsak az üzleti, hanem a módszertani, a digitális és a kommunikációs szempontokat is vizsgálta a teljesítmények értékelésekor. A győztes csapat tagjai: Lengyel Dániel, Zsigmond Bence, és Burján Ákos Márk. Az első helyezésért a csapat 900 ezer forintos nyereményben részesült.

„Az ÜzletRace egy nagyon jó kiemelkedési lehetőség a végzősök számra, mert nagyon sok helyen tömeg-oktatás zajlik, de ha be tudod írni az önéletrajzodba, hogy egy ilyen versenyen helyezést tudtál elérni, hatalmas előnyt jelenthet. Emellett biztosan mindenkire vár olyan kihívás az életben, amikor mondjuk egy prezentációba, vagy más feladatba nagyon sok munkát kell fektetnie nagyon rövid idő alatt, és szerintem ez itt igazán jól szimulálható” – összegezte tapasztalatait Lengyel Dániel, a győztes Üzletmates nevű csapat tagja.

A dobogóról lecsúszott csapatok sem távoztak üres kézzel, mivel tárgynyereményeket kaptak teljesítményükért. A korábbi évek tapasztalatai alapján a verseny résztvevői sok esetben kapnak gyakornoki, vagy később akár állást is az OTP Businesstől – olvasható a zájékztatásban.