MENÜ

BASF felvásárolja az L-glufozinát-ammónium, szabadalommal védett technológiát az AgriMetis™-től

2020.09.15.

A BASF felvásárolta az L-glufozinát-ammónium szabadalommal védett Glu-L™ technológiát az AgriMetis™-től. E vállalat vezető szerepet tölt be a növényvédelem biotechnológiai innovációs fejlesztésének területén, és a BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziója ezzel a tökéletesített technológiával még hatékonyabb terméket kínálhat ügyfeleinek a nem kívánt gyomok elleni védekezéshez.

 

A növényvédelem és a vetőmagok globális piaca a lakosság számával együtt növekszik, és egyre fontosabbá válik a természeti erőforrások megőrzése, valamint a fogyasztók átláthatóságra és élelmiszer-biztonságra vonatkozó igényeinek kielégítése. 

A Glu-L™ mindezekhez jelentős mértékben hozzájárul. A mai glufozinát termékek aktív L-glufozinát-ammóniumból és inaktív D-glufozinát-ammóniumból állnak. Az új technológia segítségével ez utóbbi alakul át aktív L-glufozinát-ammóniummá. Az új termék ennek köszönhetően jóval hatékonyabb lesz. A gyomirtás hatékonysága legalább azonos szintű a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható glufozinát termékekével, a termelők pedig akár 50%-kal is csökkenthetik a kijuttatott növényvédőszerek szükséges mennyiségét. Ez a változás a termelők és az ágazat számára egyaránt jelentősen csökkenti majd a működési költségeket, így a termék kijuttatása és alkalmazása még fenntarthatóbbá válik, a jelenlegi megoldásokhoz képest. A BASF az új technológiára vonatkozó átfogó szabadalmi oltalom jóvoltából a következő évekre megszilárdítja versenyhelyzetét a piacon. Az új termék jelenleg bejegyzés alatt áll az Egyesült Államokban, ahol várhatóan a következő években kerül piacra. A tervek szerint más régiókban is hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülhet majd. 

„Ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy továbbfejlesszük glufozinát-ammónium-portfóliónkat. Ez igen fontos a jövőnk szempontjából, ugyanis ügyfeleinknek a lehető legjobb támogatást kívánjuk nyújtani az egyre gyorsabban kialakuló ellenálló gyomokkal szembeni küzdelemben” – nyilatkozta Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági Megoldások elnöke.

A BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziója folyamatosan frissíti portfólióját a jelentős befektetéseknek köszönhetően, és olyan új megoldásokat kutat, amelyek a gazdálkodók, a környezet és a társadalom számára egyaránt előnyösek.

 

basf-logo