MENÜ

Baktériumtrágya kijuttatás ősszel - még nem késő

2020.10.09.

Ha célunk a talaj termőképességének fenntartása, a gazdálkodásunk jövedelmezőségének biztosítása, akkor tegyünk a talajélet helyreállításáért!

 

A szerves trágya és a növényi szármaradványok leforgatásával tudjuk talajaink termőképességét fenntartani.

Azonban a csökkenő hazai tenyészállat létszám és a tarlómaradványok alternatív fűtőanyagként való felhasználása kivonja ezeket a természetes tápanyag forrásokat a növénytermesztés folyamatából.

Ennek következménye a talajaink minőségének romlása, tápanyag- és víztároló kapacitásának csökkenése.

Ha célunk a talaj termőképességének fenntartása, a gazdálkodásunk jövedelmezőségének biztosítása, akkor tegyünk a talajélet helyreállításáért!

A baktériumtrágya speciális mikrobiológiai készítmény, amely a talaj élővilága szempontjából fontos baktériumokat és gombákat tartalmaz.

Alkalmazásuk során több nitrogénhez jutnak a növényeink, a kötött tápanyagok pedig (pl. kálium, foszfor) felvehető állapotba kerülnek.

 

permetezes.hu-kijuttato-2

 

A talajba jutott baktériumok elősegítik a növényi maradványok lebomlását, hozzájárulnak a humuszképződés folyamatához. Ennek eredménye a talaj javuló tápanyag tartalma és vízgazdálkodása.

Ezáltal csökken a belvíz- ill. az aszály okozta kártétel és javul a kijuttatott műtrágyák hasznosulása is.

A talajlakó baktériumok érzékenyek az UV fényre és a magas hőmérsékletre egyaránt, ezért a baktérium trágya talajba dolgozása 5-20 cm mélyen történjen a kijuttatással egy munkamenetben.

A kijuttatási feladatra ajánlott termékeink:

Mikro-spray baktérium trágya kijuttató egység - igény szerinti típusban gyártva

Multispray egység - ha már rendelkezik a kijuttatáshoz tartállyal, szórókerettel

Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!

permetezes.hu-logo-202010