MENÜ

AmaSelect: Növényvédőszer-megtakarítás 50 cm-es szakaszolóval

2016.02.26.

Az UX függesztett permetezőgép és a Pantera önjáró részére újdonságként kínálja az Amazone az AmaSelect elektronikus egyedi fúvókakapcsolást 50 cm-es szakaszolóval.

UX5200-Super_Amaselect_d0_kw_0032_d1_160128_kw20160210_15-k
Az AmaSelect elektronikus egyedi fúvókakapcsolással az átfedéseket (átlapolásokat) tovább lehet csökkenteni.

A GPS-Switch automatikus forduló- és szakaszolókapcsolással kombinálva, mely önmagában kereken 5% permetszer-megtakarítást tesz lehetővé, az átfedéseket (átlapolásokat) az AmaSelect egyedi fúvókakapcsolással tovább lehet csökkenteni. Ez a hagyományos szakaszolókapcsolással szemben további átlagosan 5% permetszer-megtakarítást eredményez a terület kialakításától, munkaszélességtől és a szakaszolók számától függően.

Az AmaSelect meghatározó újdonsága a 4-szeres-fúvókatartó a fúvókák elektromos át- és lekapcsolásával. Ekkor az egyes fúvókák kapcsolása rendszerint 50 cm-es szakaszokban történik GPS-Switch-csel. Ezenfelül lehetőség van arra is, hogy az egyes fúvóka optimális nyomástartományának elhagyásakor egy kisebb vagy nagyobb fúvókára kapcsoljon át vagy akár egy második fúvókát is bekapcsoljon. Ha a 4-szeres-fúvókatartó minden fúvókatípusához egyszer betáplálták az optimális nyomástartományt az ISOBUS-fedélzeti számítógépbe, úgy az AmaSelect a fúvókákat a kijuttatandó mennyiségtől és a haladási sebességtől függetlenül ezen adatok alapján kapcsolja át. Ha szükséges, a vezető a fedélzeti számítógépen keresztül át tud kapcsolni a négy fúvóka között, ezért már nem kell kiszállnia a traktorból.

AmaSelect_Detail_004_d1_160126_20-k
Az AmaSelect meghatározó újdonsága a 4-szeres-fúvókatartó a fúvókák elektromos át- és lekapcsolásával.

Az AmaSelect alapfelszereltségéhez tartozik a LED-egyedifúvóka-megvilágítás és a DUS pro nagynyomású keringtető rendszer. A DUS pro még lekapcsolt fúvókák esetén is megakadályozza a lerakódásokat, eltömődéseket,  és a kimosódásokat. A permetezővezetékek mindig feltöltöttek, és a teljes munkaszélességen azonnal használhatók.

Igény esetén ezenkívül tetszőleges számú szakaszoló konfigurálható tetszőleges számú fúvókával. Ez érdekes lehet különösen azon bérvállalkozók számára, akik különböző művelőút-rendszerekkel dolgoznak, mivel azzal lehet a fúvókakapcsolást optimálisan a különböző munkaszélességekhez beállítani.

Opciós felszereltségként érhető el egy hosszabbító készlet, így az AmaSelect egységet valódi 25 cm-es fúvókatávolsággal is lehet használni. A célterületi távolság kevesebb mint 50 cm-re csökkenhet. Ez a variáció ezenkívül kiegészíthető a Highflow opcióval a rendkívül nagy felhasználási mennyiségű alkalmazásokhoz.