MENÜ

A Topigs Norsvin egy új mesterséges termékenyítő állomásba fektet be Minnesotában

2015.07.10.

A Topigs Norsvin Minnesota állambeli partnerével, a morrisi AI Partners-sel létrehozott egy társulást, a Skylab LLP-t, abból a célból, hogy kialakítsanak egy 335 férőhelyes, csúcstechnológiájú kantelepet. A Topigs Norsvin USA befektetése több mint 1.000.000 $ lesz. A telepen befejező és anyai vonalak egyaránt lesznek. Mike Terrill, a Topigs Norsvin USA ügyvezető igazgatója szerint: “Üzleti sikereink, az AI Partners-sel kialakult jó kapcsolatunk, és a termékeink iránt megnyilvánuló folyamatos igények vezettek minket ahhoz a döntéshez, hogy ezt a stratégiai beruházást végrehajtsuk.”

Az új kantelep a legmodernebb csúcstechnológiát és az AIM Worldwide szakértelmét felhasználva üzemel majd. Az AIM Worldwide a Topigs Norsvinnak egy, az egész világra kiterjedő szervezete, mely évente több mint 8 millió adag sperma termeléséért és minőségéért felel. A spermaminőséget CASA (számítógép segítette spermavizsgálat) rendszerekkel ellenőrzik, a termelést pedig az AIM Worldwide rendkívül magas minőségi követelményeit betartva minősítik. A telepen légszűrést alkalmaznak és teljes légkondicionálást, ami a kanok számára biztosítja a magas állategészségügyi és környezeti feltételeket.

A Topigs Norsvin International Felügyelőbizottsága és Igazgatótanácsa a múlt héten, USA-beli látogatásuk során meglátogatta a kantelep építési helyszínét. A látogatás alatt számos kulcsfontosságú partnert és ügyfelet látogattak meg.

Martin Bijl, a Topigs Norsvin International ügyvezető igazgatója a Skylab-be történő befektetést logikus lépésnek tekinti az USA-beli cég fejlődésében. “Úgy látjuk, hogy a Topigs Norsvin genetikája iránt egyre nő a piaci kereslet; különösen a jelenleg piaci bevezetés alatt álló új szülőpár kocavonalunk hoz rengeteg új ügyfelet számunkra. Ezzel a mesterséges termékenyítő állomással, most és a közeljövőben, képesek leszünk növelni az értékesítéseinket.

A holland John Lorist, a Felügyelőbizottság elnöke szerint: “az Egyesült Államok a világ egyik vezető sertéshús-előállító piaca, és mint ilyen, stratégiai piacaink egyike. Az új mesterséges termékenyítő állomással képesek leszünk arra, hogy minden vásárlónknak a legjobb genetikát a lehető legjobb módon biztosítsuk. Biztosak vagyunk abban, hogy az USA-ban lévő kollégáink, a központ teljes támogatásával megnövelik piaci részesedésünket. Egy új terméket vezettünk be, ami az általunk ajánlott szaktudással és támogatással egy tökéletes csomagot alkot, amely teljes mértékben megfelel az USA igényes piacának.”

Balról jobbra : Bruce Zierke, AI Partners, Mike Terrill, ügyvezető igazgató, Topigs Norsvin USA, John Lorist, a Topigs Norsvin International elnöke, Peter van Kemenade, Amerikai igazgató, Topigs Norsvin International, Jim Nordquist, AI Partners
Balról jobbra : Bruce Zierke, AI Partners, Mike Terrill, ügyvezető igazgató, Topigs Norsvin USA, John Lorist, a Topigs Norsvin International elnöke, Peter van Kemenade, Amerikai igazgató, Topigs Norsvin International, Jim Nordquist, AI Partners