2024. április 27. szombat Zita

Újabb Twinning-siker

Agro Napló
Magyar szakértők részvételével kezdődhet az azerbajdzsáni állategészségügyi témájú intézményfejlesztési projekt.

A Földművelésügyi Minisztérium a francia társminisztériummal közösen pályázatot nyújtott be egy azerbajdzsáni EU ikerintézmény-fejlesztési program megvalósítására. A projekt tárgya az azeri Állami Állategészségügyi Szolgálat támogatása az epidemiológiai felügyeleti rendszer fejlesztésében. 2015. október 23-án az EU Azerbajdzsáni Delegációja a francia-magyar pályázatot hirdette ki győztesnek.

Jelenleg a kivitelezésre vonatkozó szerződés előkészítése zajlik, amelyet követően 2016 első negyedévében kezdődik a 2 éves projekt megvalósítása, az FM és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakértőinek tevőleges részvételével.

Az FM a közelmúltban már elnyert egy törökországi projektet, jelenleg pedig egy szerbiai Twinning program előkészítése zajlik.

Az FM 2006 óta aktívan vesz részt az EU által finanszírozott ikerintézmény-fejlesztési projektekben, melyeknek kedvezményezettjei a tagjelölt országok, valamint az Unió szomszédságpolitikája keretében támogatott országok közigazgatási intézményei.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!