Támogatás igényelhető sertésztenyészetek és sertésfeldogozók részére

Agro Napló
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal tájékoztatása szerint októberben újra igényelhetnek csekély összegű (de minimis) vissza nem térítendő támogatást a sertéságazati stratégiai intézkedések keretében a sertés törzstenyészetek, valamint a sertésfeldolgozást végző élelmiszer-feldolgozók.
Sertés törzstenyészetek fejlesztését szolgáló támogatás
 
A sertéságazati stratégiai intézkedések keretében a törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 78/2013. (IX.10.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő, mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek a törzskönyvezett sertéstenyészet állattartói a tenyészsertés és szaporítóanyag, a sertés üzemi sajátteljesítmény vizsgálat végzéséhez szükséges eszközök, a törzskönyvi rendszer használatára alkalmas számítógépes konfiguráció, és a sertés mesterséges termékenyítéshez szükséges laboratóriumi eszközök, állatgyógyászati eszközök és az állatjóléti státusz javítását szolgáló eszközök, berendezések beszerzésével kapcsolatos költségeik részleges fedezéséhez.

A 2015. évre rendelkezésre álló forrás 40 millió forint.

A támogatás igénybevételéhez a támogatási kérelmet a 110/2015. (IX. 14.) számú MVH Közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0610 számú „Támogatási kérelem” nyomtatványon 2015. október 5. - 2015. október 30. közötti időszakban kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz az előírt melléklet csatolásával együtt.

Sertésfeldolgozást végző élelmiszer-feldolgozók támogatása
 
A sertésfeldolgozást végző élelmiszer-feldolgozók részére nyújtott csekély összegű támogatásról szóló 57/2015. (IX. 24.) FM rendelet alapján vissza nem térítendő csekély összegű támogatást igényelhetnek a mezőgazdasági termékek feldolgozását végző gazdálkodó szervezetek a sertéshús feldolgozói iparban használt gépek, technológiai berendezések beszerzésével, valamint a feldolgozott termékek szállítására alkalmas, hűtőtérrel rendelkező tehergépjárművek beszerzésével kapcsolatos költségeik részleges fedezésére.

A 2015. évre rendelkezésre álló forrás 485 millió forint.

A támogatás igénybevételéhez a támogatási kérelmet a 116/2015. (IX. 25.) számú MVH Közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0612 számú „Támogatási kérelem” nyomtatványon 2015. szeptember 28. - 2015. október 19. közötti időszakban kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz az előírt melléklet csatolásával együtt.

Forrás: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!