2024. április 28. vasárnap Valéria

Átadták a Hunland-csoport új kocatelepét

Agro Napló
Fennmarad a fiatal mezőgazdasági termelők támogatása; lesz kezdőgazda-támogatás 40 ezer euróval és működő-kezdőgazdaság támogatás legfeljebb egymillió eurós támogatással – mondta Nagy István.
 

Az agrárminiszter a Hunland-csoport kocatelepének átadóján kifejtette: a mezőgazdaságban az elmúlt évek fejlődését mutatja, hogy a területi termelékenység, az egy hektárra jutó hozzáadott érték több mint a 2,5-szeresére nőtt. Hozzátette, hogy ez Írország után a második legjobb eredmény az Európai Unióban.

Fotó: Pelsőczy Csaba, Agrárminisztérium

A kormány a gazdák számára az agrár-vidékfejlesztési támogatásokon keresztül biztosít megfelelő fejlesztési forrásokat – jelentette ki. Hozzátette, a források felhasználásáról 351 ezer támogatói döntés született, a kedvezményezettek részére pedig 3400 milliárd forintnyi támogatásról döntöttek, amelyből 1870 milliárd forintot már ki is fizettek. Ezen belül az állattenyésztési ágazatban eddig 3897 kedvezményezett kapott 568 milliárd forintnyi támogatást – tette hozzá a miniszter. Nagy István állítása szerint a kormány számára továbbra is nemzetstratégiai ágazat az agrárium, ezért a termelői együttműködések fejlesztése az új agrártámogatási ciklusban is fontos. Hozzátette, hogy a termelői együttműködések révén növekszik a gazdák alkupozíciója  – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

Fotó: Pelsőczy Csaba, Agrárminisztérium

Janssen Jos a Hunland-csoport tulajdonosa elmondta, hogy új kocatelepük beruházásának 7,5 milliárd forintos költségéhez a magyar kormány kétmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatással járult hozzá. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Hunland-Farm Kft. a 2022-es üzleti évet 4,7 milliárd forint nettó árbevétellel és 1,6 milliárd forint adózott eredménnyel zárta. 2021-ben a nettó árbevétel 2,6 milliárd forintot, az adózott eredmény 600 millió forintot tett ki.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!