2024. április 19. péntek Emma

SZEPTEMBERBEN ÚJRA IGÉNYELHETŐ A SERTÉS TÖRZSTENYÉSZETEK FEJLESZTÉSÉT SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁS!

Agro Napló
A sertéságazati stratégiai intézkedések keretében vissza nem térítendő, mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek a törzskönyvezett sertéstenyészetek állattartói. A 2016. évre rendelkezésre álló forrás 30 millió forint.

A törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 78/2013. (IX.10.) VM rendelet alapján az érintett ügyfelek a tenyészsertés és szaporítóanyag, a teljesítményvizsgálat és törzskönyvezés végzéséhez szükséges eszközök, a törzskönyvi rendszer használatára alkalmas számítógépes konfiguráció, a sertés mesterséges termékenyítéshez szükséges laboratóriumi eszközök, állatgyógyászati eszközök és az állatjóléti státusz javítását szolgáló eszközök, berendezések beszerzésével kapcsolatos költségeik részleges fedezéséhez igényelhetnek támogatást.

A támogatási kérelmet – a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján (www.mvh.gov.hu) is elérhető 77/2016. (VIII. 23.) számú MVH Közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0640 számú „Támogatási kérelem” nyomtatványon – 2016. szeptember 1. - 2016. szeptember 30. közötti időszakban kell benyújtani a hivatalhoz az előírt melléklet csatolásával együtt.

Forrás: MVH

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!