Szaktanácsadói jogosultságok szűntek meg

Agro Napló
Lezárult a névjegyzéki szaktanácsadók 2018 évi értékelése, ami a vonatkozó jogszabály szerint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) feladata. Szaktanácsadói jogosultságok szűntek meg, melyek hatással lehetnek egyes támogatásokra.

A NAK az értékelést a jogszabályban foglaltak szerint a képzési kötelezettségek teljesítése alapján vizsgálja. Eszerint 2019. január elsejétől 317 fő jogosultságának visszavonása történt meg, ezen belül 222 fő törlésre, 95 fő pedig felfüggesztésre került. Az értékelés lezárását követően a névjegyzékben szereplő 1109 fő szaktanácsadó közül jelenleg 622 fő státusza aktív. A jogosultsághoz kapcsolódó változások legnagyobb arányban a „Növényvédelem” szakterületet érintik, ahol 134 főnek szűnt meg az aktív státusza, melyből 26 fő felfüggesztése és 85 fő törlése történt meg. Emellett az „Ökológiai gazdálkodás” tevékenység területen további 122 fő aktív státusza szűnt meg.

Felhívjuk azon tagjaink figyelmét, akik a Vidékfejlesztési Program agrár-környezetgazdálkodás, ökológiai gazdálkodás, termelői csoportok és fiatal gazda pályázataiból támogatást nyertek és ehhez plusz pontot érő, vagy vállalt kötelezettségként szaktanácsadási szolgáltatást vesznek igénybe, hogy a velük szerződésben álló szaktanácsadónak aktív státuszúnak kell lennie.

A NAK weboldalán található szaktanácsadó-kereső kizárólag az aktív státuszú szaktanácsadók listáját tartalmazza, így könnyen ellenőrizhető, hogy az Önnel szerződésben álló szaktanácsadó jogosultsága megfelel-e a támogatási feltételeknek.

A névjegyzéki rendelet szerint a tanácsadóknak kötelező képzéseken kell részt venniük és a kapcsolódó vizsgákat sikeresen kell teljesíteniük. A minőségi szaktanácsadás érdekében elengedhetetlen, hogy a gazdálkodók olyan szakemberek szolgáltatásait vegyék igénybe, akik napra kész tudással rendelkeznek és betartják a vonatkozó szabályozást.

A szaktanácsadók nyilvántartásával, kapcsolatos információkkal és kérdésekkel a szaktanácsadási csoport kereshető a szaktan@nak.hu címen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!