MENÜ

Szakmai tanulmányút agrárhallgatóknak

2019.03.05.

Az AGRYA a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve pályázatot hirdet ingyenes belföldi szakmai tanulmányútra az agrár-felsőoktatásban tanuló hallgatóknak 2019. április 12-14. között.

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt helyen kezeli a generációs megújulás ügyét. A folyamat elősegítése érdekében a kamara több fronton is aktív. Az egyik ilyen terület az egyetemisták köre. A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségévével (AGRYA) együttműködve szakmai alapon, egyetemi klubokat szervez a 2018/2019-es tanévben. Az együttműködés keretében a 2018 őszi szemeszterben már három agráregyetemen (Keszthelyen, Gödöllőn és a budapesti Villányi úton) zajlottak ezek a szakmai műhelyek, ahol az egyetemi hallgatók szakmai érdeklődésük és szakmai motivációik alapján vesznek részt.

2019 tavaszán további két egyetemmel bővül az Egyetemi Fiatal Gazda Klubok helyszíne. Gödöllőn, a budapesti Villányi úton, Keszthelyen, Mosonmagyaróváron és Debrecenben is megrendezésre kerül az esemény sorozat. A rendezvényekhez szorosan kapcsolódik egy, a hallgatók számára biztosított szakmai utazás is.

Az AGRYA a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve pályázatot hirdet ingyenes belföldi szakmai tanulmányútra az agrár-felsőoktatásban tanuló hallgatóknak 2019. április 12-14 között. A szakmai tanulmányútra a jelen űrlap kitöltésével lehet jelentkezni. A jelentkezéseknél előnyben vannak azok a hallgatók, akik olyan intézményből jelentkeznek, ahol működik Egyetemi Fiatal Gazda Klub.

A tanulmányúton legfeljebb 30 fő részvétele biztosított. A jelentkezők közül a Egyetemi Fiatal Gazda Klubok vezetőinek közreműködésével választja ki a résztvevőket az AGRYA és a kamara. A tanulmányút programja érinti főbb ágazatokat, elsősorban működő gazdaságok, üzemek meglátogatására kerül sor. Így a programban lesz szántóföldi növénytermesztő, kertészeti és állattenyésztési gazdaság is. A tervek szerint a programban lesz sertés, baromfi- és húsmarhatartó-gazdaság, borászat, hajtatásos kertészet, vetőmagüzem, húsfeldolgozó, zöldség-feldolgozó. A meglátogatandó üzemek, gazdaságok Szentes és Kecskemét térségében vannak.

A szakmai út ingyenes, beleértve a szervezett utaztatás, a szállás és az étkezés költségeit is. A csoport Budapestről indul közösen autóbusszal április 12-én 10 órakor, Budapestre érkezik április 14-én 15 órakor. A résztvevőktől, kiválasztásuk esetén, 5000 forint regisztrációs díjat kér az AGRYA, amelyet a szakmai út kezdetén helyben visszafizetnek a szervezők. A regisztrációs díj célja kizárólag a részvételi szándék megerősítése!

A szakmai tanulmányútra a https://agrya.hu/szakmai-tanulmanyut-agrar-hallgatoknak címen elérhető pályázati űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Jelentkezési határidő: 2019. március 14., csütörtök, 14.00 óra. Eredményhirdetés: 2019. március 21. További információ: AGRYA Országos Iroda (06 1 270 4874; [email protected])