MENÜ

Ötmilliárd forintos pályázati keret nyílik a hátrányos helyzetű települések cégeinek

Agro Napló 2020.11.23.

Ötmilliárd forint keretösszegű pályázaton kaphatnak támogatást fejlesztéseik megvalósításához a hátrányos helyzetű települések vállalkozásai – közölte a pénzügyminiszter a Facebookra feltöltött új videó-tájékoztatásában.

 

Varga Mihály elmondta: 1200 hátrányos helyzetű település vállalkozói férhetnek hozzá a pályázati forráshoz, ami 2-60 millió forint között mozoghat esetenként.

A támogatásból a vállalkozások új gépeket, eszközöket vehetnek, így fejlesztve cégük technológiai hátterét, de emellett költhetnek a megítélt pénzből dolgozóik képzésére, sőt a bérek egy részének fedezésére is.

A pénzügyi tárca vezetője hangsúlyozta: a hátrányos helyzetű települések támogatása évek óta fontos része a kormány gazdaságpolitikájának, és a kormány most a gazdaság újranyitásakor is számít e  térségek vállalkozóira.

Mindehhez hozzátéve, kiemelte: a beruházások munkahelyeket védenek, a jelenlegi helyzetben pedig "minden egyes munkahely számít".

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) szóban forgó pályázati kiírásának teljes egészét a Széchenyi 2020 honlapon ismerhetik meg az érdeklődök.

 

A videó az alábbiakban megtekinthető: