MENÜ

„Nyújtsd a kezed” - kézfertőtlenítőt adományozott a NAIK

Agro Napló 2020.04.29.

Mintegy ezer liter kézfertőtlenítő gélt adományozott a gödöllői székhelyű Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) helyi és környékbeli egészségügyi intézményeknek és idősotthonoknak a „Nyújtsd a kezed” elnevezésű kampányának keretében – közölte a NAIK az Agro Naplóval, kiemelve: a felajánlott kézfertőtlenítők a magyar agrárium termékei, mivel azok a hazai bioetanol-gyártás során keletkezett alkoholból készülnek.

 

„Napjainkban különösen fontos, hogy figyeljünk a körülöttünk élőkre és segítő kezet nyújtsunk mindazoknak, akiknek szükségük van a támogatásra. Ezekben a nehéz időkben az agrárszakemberek is azon dolgoznak, hogy a magyar mezőgazdaság minél szélesebb fronton kapcsolódjon be a koronavírus elleni küzdelembe, nemcsak élelmiszerrel, alapanyagokkal és munkahelyteremtéssel, de akár ilyen speciális lehetőségek kiaknázásával is, mint a hazai bioetanolból előállított kézfertőtlenítők” – mondta el Dr. Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója.

A főigazgató kifejtette: az adományok elsődleges kedvezményezettjei a legveszélyeztetettebb csoportok közül kerültek kiválasztásra, így az idősotthonok lakóit, mentőállomások, kórházak és egyéb egészségügyi intézmények dolgozóit szeretnék a kézfertőtlenítőkkel elérni.

A kampánynak köszönhetően már Gödöllőre, Kistarcsára, Hévízgyörkre, Isaszegre, Bagra, Kerepesre, Aszódra, Kartalra, Ikladra, Galgamácsára, Váckisújfaluba, Vácegresre, Domonyba és Szadára is került a kézfertőtlenítőkből.

A NAIK által adományozott kézfertőtlenítők alkoholtartalmának alapja a hazai kukoricatermelésből származik, amelyet egy kaposszekcsői, illetve egy szabadegyházai bioetanol üzemben állítanak elő a NAIK partnercégei – tartalmazza az összefoglaló.