2024. április 26. péntek Ervin

Nagy István türelmet kér azoktól, akik tűzifát igényeltek

Agro Napló
Átcsoportosításokra van szükség ahhoz, hogy minden igényt ki tudjanak elégíteni.

Hatalmas az érdeklődés a kormány tűzifaprogramja iránt – ezzel a felvezetéssel rakott ki Nagy István agrárminiszter egy videót a Facebookra. A bejegyzésből kiderül, hogy átcsoportosításokra van szükség ahhoz a munkában, hogy minden igényt ki tudjanak elégíteni „minél előbb és minél zökkenőmentesebben”, ezért a miniszter mindenki türelmét kérte.

Naponta több száz telefont és több ezer e-mailt kapnak – mondta, és hozzátette, „szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a társaságok minden megkeresést fel fognak dolgozni, és a lehetőségekhez képest mielőbb válaszolni fognak az érdeklődésre”. Jelenleg 800 brigád, több mint 3000 fakitermelő és csaknem 1000 erdészeti munkagép dolgozik, de „az igények nem egyenletesen oszlanak el hazánkban”, ezért kellenek az átcsoportosítások. Mint elmondta, Budapest környékén, illetve az Alföldön a legnagyobb az érdeklődés – értesült a közleményből az Agro Napló.

Videó: Facebook/Nagy István

A hatósági áras tűzifaprogramot szeptember 18-án indította el az agrártárca, az igénylők 30 ezer forintért vásárolhatják meg köbméterét a keményfáknak, míg a lágyfákét 19 ezerért. Azóta kiderült, több település is van, ahol hiába ígérték meg, sem telefonon, sem e-mailben nem lehet hatósági áras tűzifát igényelni. Ráadásul a megfelelő fűtőérték eléréséhez másfél-két évig kell szárítani a fákat, az idén kivágott növények kétszer olyan gyorsan fognak elégni a nagy nedvességtartalom miatt.

(Forrás: HVG)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így juthat hatósági áras tűzifához!

Így juthat hatósági áras tűzifához!

Elindul a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni a vásárlási szándékkal az erdőgazdaságoknál. Az igényt személyesen, telefonon és e-mailbe...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!