MENÜ

MVH: agrárkifizetések csaknem 600 millió forint értékben

2014.05.07.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 186 millió forint értékben fizetett ki támogatásokat a múlt héten kizárólag nemzeti forrásból finanszírozott jogcímeken, továbbá elindította a hízottbikatartás nemzeti támogatásának utalását is 400 millió forint értékben - tájékoztatta a hivatal közleményében az MTI-t kedden.

Az MVH az egyes, kizárólag nemzeti forrásból finanszírozott jogcímeken állattartókat segítő támogatásokra (például állatbetegségek megelőzésének támogatása, tenyésztésszervezés támogatása) 130,6 millió forintot utalt át. Egyéb jogcímekre (például növényegészségügyi vizsgálatok támogatása, sertésfeldolgozást végző élelmiszer-feldolgozók részére nyújtott "de minimis" támogatás) 55,9 millió forintot folyósított a hivatal.

    Az MVH közölte azt is, hogy elindította a hízottbikatartás termeléstől elválasztott átmeneti nemzeti támogatásának utalását, amelynek keretében több mint 2800 gazdálkodóhoz összesen 400 millió forint jut el. A fajlagos, azaz egyedenként igénybe vehető maximális támogatási összeg 19 500 forint, a teljes támogatási keret 2,1 milliárd forint - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI