MVH: agrárkifizetések csaknem 600 millió forint értékben

Agro Napló
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 186 millió forint értékben fizetett ki támogatásokat a múlt héten kizárólag nemzeti forrásból finanszírozott jogcímeken, továbbá elindította a hízottbikatartás nemzeti támogatásának utalását is 400 millió forint értékben - tájékoztatta a hivatal közleményében az MTI-t kedden.

Az MVH az egyes, kizárólag nemzeti forrásból finanszírozott jogcímeken állattartókat segítő támogatásokra (például állatbetegségek megelőzésének támogatása, tenyésztésszervezés támogatása) 130,6 millió forintot utalt át. Egyéb jogcímekre (például növényegészségügyi vizsgálatok támogatása, sertésfeldolgozást végző élelmiszer-feldolgozók részére nyújtott "de minimis" támogatás) 55,9 millió forintot folyósított a hivatal.

    Az MVH közölte azt is, hogy elindította a hízottbikatartás termeléstől elválasztott átmeneti nemzeti támogatásának utalását, amelynek keretében több mint 2800 gazdálkodóhoz összesen 400 millió forint jut el. A fajlagos, azaz egyedenként igénybe vehető maximális támogatási összeg 19 500 forint, a teljes támogatási keret 2,1 milliárd forint - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kevesebb lett a húsevő?

Kevesebb lett a húsevő?

Tavaly kevesebb állatot vágtak le a vágóhídakon, mint az előző évben – derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) összesítéséből.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!