Mire és miért jó a zöldtrágyázás?

Agro Napló
Újabb, a gazdálkodást segítő kézikönyvet jelentetett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, ezúttal a zöldtrágyázásról. A kiadvány részletesen bemutatja a zöldtrágyázás hatásait, valamint hasznos tanácsokat ad a növények kiválasztásához és termesztéséhez.

Az Európai Unió (EU) Közös Agrárpolitikájának legutóbbi reformjával fontos változások léptek életbe a közvetlen támogatások rendszerében. Ezek közül a zöldítés volt a legbonyolultabb és az új előírásoknak való megfelelés sokszor kihívások elé állította a termelőket. Az Európai Bizottság javaslata alapján 2020 után a zöldítés megszűnne, azonban ez nem azt jelentené, hogy csökkennének a gazdálkodók terhei. Sőt, a közvetlen kifizetések előfeltételeként az eddigieknél is szigorúbb környezeti és éghajlatvédelmi követelményeket szabna az EU. Fontos, hogy a termelők tisztában legyenek azokkal a módszerekkel, amelyek segítségével megvalósítható a környezettudatos gazdálkodás.

Ilyen a jelen kézikönyvben ismertetett zöldtrágyázás is. Ennek alkalmazásával ráadásul nem csak az európai uniós előírások teljesíthetők, hanem egyúttal hosszú távon megőrizhető, javítható talajaink termőképessége, vízháztartása is. A kiadvány részletesen bemutatja a zöldtrágyázás hatásait, valamint hasznos tanácsokat ad a növények kiválasztásához és termesztéséhez, mellyel hozzá kíván járulni az eredményes gazdálkodáshoz.

A kiadvány ide vagy az alábbi képre kattintva elérhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Szeptemberi feladatok szántón

Szeptemberi feladatok szántón

A támogatásoknak történő megfelelésekhez is kapcsolódnak feladatok a szántóföldeken – hívja fel az érintettek figyelmét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamar...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!