Mélyülő mezőgazdasági együttműködés Vietnammal

Agro Napló
Élénk vietnami érdeklődés mutatkozik a magyar mezőgazdasági gépgyártás iránt, a két ország között erősödik az együttműködés a baromfitartás, az élelmiszerbiztonság területén – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Hanoiban Nguyen Xuan Cuong vietnami agrárminiszterrel folytatott megbeszélése után a Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint.

Az agrártárca keddi közleményében Fazekas Sándor hangsúlyozta, a találkozón egyetértettek abban, hogy közös cél a mezőgazdaság technológiai szintjének javítása, az átfogó termelési kapacitás kiépítése, az élelmezés- és élelmiszerbiztonság megvalósítása.

Az agrárminiszter a közleményben a magyar-vietnami vegyes vállalati együttműködés sikeres példájaként említette a baromfi-feldolgozást, rámutatott arra, hogy Magyarország átadja a víztisztítás, valamint a hulladékgazdálkodás területén szerzett tapasztalatokat. Kiemelte, hogy jó kapcsolat alakult ki a vietnami partnerekkel az édesvízi haltartásban, a vietnami szakemberek nyitottak a magyar tudás megismerésére ezen a területen is.

Az FM közleménye szerint Fazekas Sándor – az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként – keretmegállapodást írt alá a két ország közötti mezőgazdasági együttműködésről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A gabonakivitel rontotta az egyenleget

A gabonakivitel rontotta az egyenleget

Több mint tíz százalékkal esett az agrár- és élelmiszeripari termékek külkereskedelmi egyenlege tavaly, pozitív viszont, hogy a feldolgozott termékek...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!