Már igényelhető az új Agrár Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ a KAVOSZ-tól

Agro Napló
Már igényelhetik a mezőgazdasági vállalkozások a kiemelt mértékű állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatású új Agrár Széchenyi Beruházási Hitel PLUSZ-t – jelentette be Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a társaság közleménye szerint.

A hitel fix évi 0,5 százalékos kamattal, akár 6 éves futamidőre, 1 milliárd forint maximális hitelösszegig igényelhető, a támogatás a teljes futamidőre jár.

Az ismertetésben kiemelik: a koronavírus-járvány miatti kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében kifejezetten agrár beruházási hitelcélokra, illetve a hozzá kapcsolódó forgóeszköz-beszerzésre, valamint akár hitelkiváltás finanszírozására, üzletrész és termőföld vásárlására is felhasználható a konstrukció

A hitel elősegíti az agrárvállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, így különösen a meglévő kapacitások bővítését, új kapacitások kiépítésének finanszírozását.

Az MTI által közreadott közleményben a hitel segítségével megvalósítható lehetséges célok között említik az immateriális javak beszerzését, lakóingatlan és üdülő kivételével ingatlan építését, fejlesztését, vásárlását, termőföld vásárlását, ültetvény telepítését, új vagy használt gép, egyéb tárgyi eszköz beszerzését, tenyészállat vagy tulajdonrész (üzletrész) vásárlását.

A hitel országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, valamint a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban igényelhető. A részletes feltételeket az érdeklődők a www.kavosz.hu oldalon érhetőek el.

A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója kitért arra is, hogy a teljes Széchenyi Kártya Programban a válságkonstrukciók keretében, azok májusi bevezetése óta az igényelt hitelösszeg meghaladta az 534 milliárd forintot, csaknem 18 ezer hiteligénylést nyújtottak be a vállalkozások. A szerződött hitelek összege elérte a 214 milliárd forintot, ezzel már több mint 9 ezer hitelügyletet megkötöttek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyümölcsfeldolgozó épül Szekszárdon

Gyümölcsfeldolgozó épül Szekszárdon

Építőipari cég hoz létre gyümölcsfeldolgozó üzemet Szekszárdon, a Dovi-Trade Kft. csaknem 700 millió forintos ráfordítással készülő létesítménye 2020-...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!