Már a parlament előtt a családi gazdasági rendszer reformjáról szóló törvényjavaslat

Agro Napló
Már az Országgyűlés elé került az őstermelői és családi gazdasági rendszer átfogó reformjáról szóló törvényjavaslat, amelyet a következő hetekben vitatnak meg a képviselők – tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).  
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Miután az elmúlt héten a kormány megtárgyalta, és elfogadta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kezdeményezett, a családi gazdaságokról szóló törvénytervezetet, a jogszabályi javaslat október 13-án, benyújtották azt az Országgyűléshez.

A tervezet – amely új alapokra helyezi a mezőgazdasági működési formákat, megreformálja a családi gazdaságokat, egyszerűsíti, és az eddiginél is kedvezőbbé teszi az adózási rendszert – legfontosabb pontjairól a NAK honlapján érhető el bővebb összefoglaló, és a parlament elé kerülő javaslat szövege is ott olvasható. További információk pedig az agrárkamarai falugazdászoktól is kérhetők.

A NAK által kezdeményezett  törvényjavaslatot a következő hetekben vitatják meg a képviselők. Elfogadását követően a tervek szerint várhatóan 2021. január 1-jén lép hatályba – olvasható az ismertetésben. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!