Magyarok is pályázhatnak az EB kapcsolatépítő programjára

Agro Napló
2019-ben is folytatódik az Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa által elindított, agrár- és élelmiszergazdasági célú High Level Mission program. A jövő évi első partneri látogatás az Egyesült Arab Emirátusokban lesz, amelyre magyar cégek is jelentkezhetnek.

Phil Hogan, az Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa 2016-ban saját kezdeményezésű programsorozatot indított High Level Mission néven. Célja, hogy az európai uniós törekvéseknek megfelelően segítse a tagállamok mezőgazdasági és agrár-élelmiszeripari vállalkozásait az Európán kívüli piacok megismerésében, az új piaci lehetőségek felmérésében, az üzleti kapcsolatok, partnerek felkutatásában. 

A program sikere érdekében az EB kiválasztja a célországokat, lehetővé teszi a résztvevők számára jelentős nemzetközi kiállítások, vásárok megtekintését, segíti B2B találkozók megszervezését. Phil Hogan biztos személyes és aktív részvételével garantálja a program nemzetközi súlyát és értékét – írta a nak.hu.

Az elmúlt években közel tíz országba jutottak el európai vállalatok képviselői. A jelentkező vállalkozások közül a Bizottság választja ki a résztvevőket, mintegy 40 vállalkozást. A kiválasztás alapja, hogy minél több tagállam részéről jussanak ki vállalkozások a programokra. Az EB mindent megszervez, de a részvétel, a szállás és a kiutazás költségei a résztvevő vállalatokat terhelik.

A program keretében magyarországi vállalkozások szakemberei is eljutottak a célországok valamelyikébe. A legtöbben hasznosnak tartják a program nyújtotta lehetőségeket, mert „jó ajánlólevél” a jövőre nézve. Nem elsősorban közvetlen üzletek megkötésére, hanem kapcsolatok kialakítására, potenciális partnerek megismerésére használják.

A 2019-es High Level Mission program keretében Phil Hogan látogatást szervez az Egyesült Arab Emirátusokba jövő év februárjában. Az érdeklődőknek, így a magyar cégeknek, 2018. december 18-ig van lehetőségük pályázni a delegációban való részvételre.

Bővebb információt és a regisztrációhoz szükséges linket itt találják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!