Magyar Termék Nagydíjat érdemelt a szántóföldi gazdálkodás forradalmasítása!

Agro Napló
Újabb márkával bővült a kiemelkedő magyar termékek sora, 2013 szeptemberében a Phylazonit talajoltó anyag kapott Magyar Termék Nagydíjat! A Phylazonit mezőgazdaságban elért eredményei a világ legkorszerűbb agráriumai számára is irányadóak lehetnek, a felelősségteljes, fenntartható gazdálkodás a termelés új trendjei közé tartozik, melyben a Phylazonit nemzetközi tekintetben is élen jár.

Újabb márkával bővült a kiemelkedő magyar termékek sora, 2013 szeptemberében a Phylazonit talajoltó anyag kapott Magyar Termék Nagydíjat! A Phylazonit mezőgazdaságban elért eredményei a világ legkorszerűbb agráriumai számára is irányadóak lehetnek, a felelősségteljes, fenntartható gazdálkodás a termelés új trendjei közé tartozik, melyben a Phylazonit nemzetközi tekintetben is élen jár.

A Phylazonit egy olyan bakteriális talajoltó készítmény, mely a talaj kemikáliákkal való mérgezése helyett annak életerejét állítja vissza. A Phylazonit talajoltás ugyan szembe megy az elmúlt 40-50 év kemikália központú termelési gyakorlatával, a felhasználási területek dinamikus növekedése és a folyamatos termelői visszajelzések alátámasztják a filozófia helyességét.

A Phylazonit 1978-ban, az első magyar talajoltószerként került bejegyzésre, kifejlesztésében a magyar tudósok és biológusok úttörő szerepet vállaltak. Az igazi áttörést 2006 hozta, amikor a termék tulajdonjoga a Phylazonit Kft-hez, gyártása pedig Szegedre és Beszterecre került. A nyíregyházi székhelyű,100%-ban magyar tulajdonú családi jellegű vállalkozás az innováció más területein is élen jár, folyamatos termék-, technikai- és technológiai fejlesztések kísérik mindennapjait. Mostanra a Phylazonit által kínált baktérium-technológia a 21. század fenntartható talajművelésének meghatározó elemévé vált, hitvallása már a hazai edukációban - szakiskolák és egyetemek oktatási anyagaiban - is fellehető. Gazdasági jelentőségét mutatja egyfelől a mezőgazdasági termelési költségek csökkenése, másfelől a termék gyártása, értékesítése és fejlesztése 40-nél is több munkahely. Exportja idén 7 országba irányul. Ma már több ezer termelő több százezer hektár szántóföldjén folytat nagyobb hozamot, egészségesebb növényeket eredményező, kiszámíthatóbb, környezettudatos gazdálkodást a talajok baktériumos kezelésével, csökkentett kemikáliahasználattal. A hazánkban a Phylazonit által meghonosított mezőgazdasági termelési technológia a magasabb beltartalmi értékű, az emberi egészség szempontjából értékesebb élelmiszer előállításának alapja.

A korszakváltó tevékenységet és szemléletmódot idén Magyar Termék Nagydíjjal ismerték el, az ünnepélyes átadásra a sajtó nyilvánossága előtt 2013. szeptember 4-én került sor az Országház Felsőházi Termében. A Magyar Termék Nagydíj immár 16. alkalommal került átadásra, megalapítása óta mintegy 420 elismerésre méltó magyar termék rendelkezik ezzel a tekintélyes kitüntetéssel.

Bővebb információt a levél alján található linkeken és csatolmányokban találnak. Amennyiben kérdésük lenne, Vajda Péter, a cég egyik ügyvezetője készséggel áll rendelkezésükre a +36 20 951 6345 telefonszámon, vagy a vajda.peter@phylazonit.hu email címen.

Tisztelettel,

Phylazonit Kft.

Hivatkozások:

A Magyar Termék Nagydíj rövid összefoglalóját oldalunkon itt találja.

A Magyar Termék Nagydíj eredeti pályázati felhívását itt találja.

A Phylazonit Kft. pályázati anyagát itt találja.

A Phylazonit termelők által elért, legfrissebben dokumentált eredményekről itt olvashat.

A díj átadásáról készült fotókat itt tekintheti meg.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!