MENÜ

Lengyel mezőgazdasági kiállításon mutatkoznak be magyar élelmiszerek

2013.09.25.

Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára szeptember 23-án Poznanban részt vett a legnagyobb lengyel mezőgazdasági, élelmiszeripari és csomagolástechnológiai vásár, a POLAGRA megnyitóján.

Stanislaw Kalemba, Lengyelország mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere a megnyitó ünnepség után a VM és a lengyel partnertárca közös standján fogadta a delegációt. A hungarikummá választott pálinkát, magyar borokat és "Kiváló Magyar Élelmiszer" védjegyes termékeket bemutató magyar standot a lengyel házigazda és a magyar delegációvezető közösen tekintették meg. A lengyel mezőgazdasági miniszter Kardeván Endre államtitkárral folytatott megbeszélésén hangsúlyozta a Visegrádi Együttműködés fontosságát. Hazánk számára a téma különösen aktuális, hiszen Magyarország jelenleg egyszerre két közép-európai regionális nemzetközi szervezet, a Visegrádi Csoport (V4) és a Közép Európai Kezdeményezés (KEK) elnöki tisztét is betölti. Ennek kapcsán az államtitkár kifejtette: Magyarország is nagyon fontosnak tartja a közép-európai kapcsolattartás különböző formáit. Különösen érvényes ez Lengyelországra, hiszen országaink hagyományosan jó kapcsolatot ápolnak, szakmai és vezetői szinten egyaránt.

Kardeván Endre a rendezvényhez kapcsolódóan rövid megbeszélést folytatott Olexandr Sen ukrán mezőgazdasági miniszter-helyettessel is.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

Forrás: kormany.hu