Könyvajánló: Földművelés és földhasználat tankönyv az agrármérnök képzéshez

Agro Napló
A Földművelés és földhasználat tankönyv második kiadása 24 szerző munkájaként, Birkás Márta szerkesztésében jelent meg a Mezőgazda Kiadó gondozásában.

Az esemény kapcsán érdemes felidézni az előző földműveléstan tankönyvek szerkesztőinek nevét: Cserháti Sándor (1900), Sípos Gábor (1962), Lőrincz József (1978), Nyiri László (1993).

A szerkesztő a tankönyv szerzőit mezőgazdaságtudományi karokról (Debrecen, Gödöllő, Hódmezővásárhely, Keszthely, Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza), kutatóintézetekből (DE AKIT Karcag, MTA ATK MGI Martonvásár, MTA ATK TAKI, Tokaj Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet) és a gyakorlatból hívta össze. A szerzők: Antos Gábor, Árendás Tamás, Birkás Márta, Blaskó Lajos, Farkas Csilla, Gyuricza Csaba, Harsányi Endre, Jakab Péter, Jolánkai Márton, Juhász Csaba, Kadlicskó Béla, Kalocsai Renátó, Lehoczky Éva, Megyes Attila, Milics Gábor, Nyéki Anikó, Percze Attila, Rátonyi Tamás, Schmidt Rezső, Szemők András, Szöllősi István, Tóth Zoltán, Zsembeli József, Zsigrai György. A könyv lektorai Buvár Géza, Nagy János és Neményi Miklós.

A szerkesztő így ír a könyv előszavában: „A szerzők szándéka, hogy a tankönyv a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező gazdálkodók napi kérdéseire is segítő válaszokat adhasson. A korszerű elméletekhez kapcsolódó szakmai tennivalók tárgyalásakor kiemelt szempont volt a közérthetőség, a földhasználati, termesztési gyakorlatban való alkalmazhatóság. A Földművelés és földhasználat könyvet, ily módon, az időtálló és új szakmai ismeretekre fogékony gazdálkodóknak is jó szívvel ajánljuk.”

A könyv megrendelhető/vásárolható a Mezőgazda Kiadónál, tel.: +36 1 489 8891, illetve ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult a hétvégén az idei 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-...

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Öt év alatt 70 százalékkal nőtt az agrárgépész szakmát választó diákok száma. A legtöbben a versenyképes jövedelem, a csúcstechnológiás gépek és a ter...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!