Kérdőív a mezőgazdasági termelők és élelmiszeripari vállalkozások hitelfelvételi és finanszírozási tapasztalatairól

Agro Napló
A Vidékfejlesztési Minisztérium egy új támogatási eszköz bevezetését vizsgálja az új vidékfejlesztési program keretében, amelyet a vissza nem térítendő támogatások mellett, azt kiegészítve vagy akár önállóan lehetne igényelni, és amely a banki finanszírozáshoz nem jutó mezőgazdasági alapanyag-termelők és élelmiszer-feldolgozók számára nyújtana kiegészítő finanszírozást. Az új támogatási eszköz ún. pénzügyi eszköz, amely alapvetően kedvezményes hitel formájában kerülne kialakításra. Annak érdekében, hogy az új támogatási eszköz megfelelően pótolja a banki finanszírozáshoz nem jutó termelők és élelmiszer-feldolgozók finanszírozási igényeit, kérjük az érdekelteket válaszolják meg a finanszírozási nehézségeket és szükségleteket felmérő kérdőíveket az AKI honlapján.

A kérdőívek kitöltésére a következő termelőket/vállalkozásokat kérjük:

1.      mezőgazdasági alapanyag-termelők (a gazdaság vezetője nevében), akik jelenleg nem rendelkeznek beruházási hitellel, és az elmúlt 5 évben nem vettek fel:

  • beruházási hitelt, 
  • 3 évet meghaladó lejáratú forgóeszköz hitelt (a legfeljebb 3 éves lejáratú és – akár 3 éven túl is – megújított, rulírozó jellegű forgóeszköz hitelek nem tartoznak bele), 
  • 2 évet meghaladó futamidejű pénzügyi lízinget vagy 
  • 2 évet meghaladó futamidejű bankgaranciát. 

2.      mikro vagy kisméretű élelmiszeripari vállalkozások (50 főnél kevesebb foglalkoztatott és az éves nettó árbevétel legfeljebb 10 millió €)" 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!