Kampány indul a nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére

Agro Napló
Országos kampány indul a nyúlhús-fogyasztás hazai népszerűsítésére – jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese egy szakmai konferencián, Kaposváron.

A 29. Nyúltenyésztési Tudományos Napon Nagy István kiemelte, hazánk jelenleg Európa legnagyobb nyúlhús-exportőrének számít, ugyanakkor a hazai nyúlhús fogyasztásában a rangsor végén kullogunk.  Itthon a becsült nyúlhús fogyasztás fejenként 2-3 dekagramm évente, míg például a mediterrán országokban ez meghaladja a 2 kilogrammot is. Ezért a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum, valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kampányt indít a nyúlhús fogyasztás ösztönzésére.

Nagy István felhívta a figyelmet a nyúlhús kedvező élettani hatásaira. A promóció céljáról pedig elmondta, azt szeretnék, hogy minél többen megismerjék a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módjait.

Az egészségtudatos táplálkozás széleskörű terjedésével egyre nagyobb az igény az egészséges és minőségi fehérjeforrások iránt. A nyúlhús kedvező beltartalmának köszönhetően könnyen beilleszthető a modern étrendekbe. Más, népszerű húsfélékkel összehasonlítva a legalacsonyabb a koleszterintartalma és igen zsírszegény. Emellett nagy mennyiségben tartalmaz könnyen emészthető fehérjéket, amely alkalmassá teszi, hogy diétás étrenden élők, kisgyermekek és idősek is fogyaszthassák.

(FM Sajtóiroda)

kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!