Itt a dohánytámogatási rendelet!

Agro Napló
A támogatás keretösszege 4300 millió forint, melyet vissza nem térítendő támogatásként lehet igénybe venni. A támogatás összege referencia terület szerinti hektáronként legfeljebb 1,3 millió forint.

A támogatási kérelem 2022. április 11. és 25. között elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz. A támogatási kérelemhez mellékelni kell az elsődleges feldolgozó igazolásának a másolatát – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.

A Kincstár legkésőbb 2022. június 30-ig dönt a támogatás szempontjából figyelembe vehető referenciaterület hektárban kifejezett nagyságáról és a támogatás összegéről. Ha a jogos igények együttesen meghaladják a keretösszeget, akkor a rendelkezésre álló forrást vissza kell majd osztani.

A rendelet meghatározza a kifizetési kérelem beadási időszakát is, melyet a támogatási döntéssel rendelkező gazdák 2023. február 1. és 15. között adhatnak be.

További részletes információkat a 11/2022 AM rendelet tartalmaz.

 

(Forrás: NAK)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Már most készülhet a karácsonyra!

Már most készülhet a karácsonyra!

Az idei évben is lehetőség nyílik a karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető átmeneti támogatási kérelem benyújtására a 29/2022. számú kincstári kö...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!