Huszonnégyezer diák tanul szeptembertől az agrárszakképző iskolákban

Agro Napló
Huszonnégyezer diák tanul szeptembertől a Földművelésügyi Minisztérium (FM) 48 agrárszakképző iskolájában, melyek 63 helyszínen majdnem 4500 pedagógussal, oktatóval végzik a mezőgazdasági, élelmiszeripari és környezetvédelmi oktatást - mondta el Román István, a tárca agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán, az FM idei országos tanévnyitó ünnepségén Velencén.

A Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban tartott tanévnyitó beszédében a helyettes államtitkár hangsúlyozta: a minisztériumhoz tartozó oktatási intézmények felkészítik a tanulókat arra, miként tudják fenntartható módon hasznosítani az ország természeti kincseit.

Elvárás az iskolákkal szemben a környezeti és fenntarthatóságra vonatkozó nevelési feladatok ellátása, 2016-ban az FM intézményeinek kétharmada elnyerte az ökoiskola vagy az örökös ökoiskola címet - tette hozzá.

Forrás: MTI

További videók Facebook-oldalunkon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyakorlati oktatókat képez a NAK

Gyakorlati oktatókat képez a NAK

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tanfolyamot indít azok számára, akik meg kívánják szerezni a gyakorlati oktatói tanúsítványt, a képzésre – az In...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!