Hatvan díjazott az Agrár Szakma Sztár Fesztiválon

Agro Napló
Az ország 92 intézményéből 688 tanuló nevezett be az országos tanulmányi versenyekre, melyek döntőjét az Agrár Szakma Sztár Fesztiválon tartották. Végül 60 diákot díjazták a szervezők.
Fotó: AM/Krasznai-Nehrebeczky Mária

A fesztiválon bemutatkoztak az agrárszakképzést végző intézmények és itt tartották meg az országos tanulmányi versenyek döntőit is. Utóbbi versenyek célja az agrárszakképzés társadalmi presztízsének erősítése, a pályaorientáció segítése, a fizikai szakmák népszerűsítése és a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenység ösztönzése, továbbá a szakmai tanulmányi versenyek nyilvánossá tétele, amely során az agrárképzések a nagyközönség előtt is megjelenhettek. A kamara a fesztivállal azt kívánta elérni, hogy azok a fiatalok, akik agrárszakmát tanulnak, egyúttal a biztos munkát is választják, a számításaikat itthon is megtalálják és biztosított számukra az egyéni boldogulás lehetősége. A fesztivált 3100 látogató tekintette meg.

A 2018/2019-es tanévben az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny keretében 9 szakképesítésben (állattenyésztő és állategészségügyi technikus, élelmiszeripari analitikus technikus, élelmiszeripari technikus, erdészeti és vadgazdálkodási technikus, földmérő, földügyi és térinformatikai technikus, környezetvédelmi technikus, mezőgazdasági gépésztechnikus, mezőgazdasági technikus, parképítő és -fenntartó technikus), míg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny keretében 11 szakképesítésben (dísznövénykertész, édesipari termékgyártó, erdészeti szakmunkás, gazda, húsipari termékgyártó, kertész, lovász, mezőgazdasági gépész, pék, szőlész-borász, virágkötő és virágkereskedő) versenyeztek a tanulók.

A versenyekre az ország 92 szakképző intézményéből összesen 688 tanuló nevezett be: OSZTV versenyekre 385, SZKTV versenyekre 303 tanuló. A Hungexpón a húszból nyolc szakmában 54 versenyző mérte össze tudását. 2019. április 16-án a húsz szakmát tanulók közül 60 diákot díjaztak a szervezők. Az tanulmányi versenyek helyezettjeinek névsora itt érhető el.

A húsz szakmai versenyt szervező iskola mindegyike kiállított, ezen felül a rendezvényen a következő kiállítók voltak még jelen: MEGFOSZ, Pékszövetség, Magyar Szarvasgombász Szövetség, Biokultúra Közép-magyarországi Egyesület, EURO Sol Kft., Grapoila Kft.. A szakmai standokat számos cég, így például a KITE Zrt. is támogatta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!