MENÜ

Hamarosan lejár a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetősége

Agro Napló 2020.12.14.

Több kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelmek benyújtási lehetősége hamarosan, december 20-án lejár hívja fel az érintettek figyelmét az Agrárminisztérium (AM).

 

Így a „VP4-10.1.1-15 Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés”, a „VP4-11.1-11.2-15 Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása” és a „VP4-10.2.1.1-15. Védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” felhívások kedvezményezettjei a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelmeiket csak e hónap második dekádjának végéig nyújthatják be, mert a beadási határidő december 20-án lejár.

Amennyiben a fenti időpontig benyújtják a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelmet, úgy az AKG és ÖKO kedvezményezetteknek 2021. január 15-ig lehetőségük nyílik bármelyik teljes kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület (KET) visszavonására, továbbá a benyújtott hosszabbítási kérelem - mindhárom felhívás esetén - 2021. január 15-ig visszavonható.

Az Agrárminisztérium nyomatékosan felhívja az érintett gazdálkodók figyelmét, hogy a fenti határidők jogvesztőek, hiánypótlásra nincs lehetőség. A pályázati felhívások és a módosítás részleteit tartalmazó közlemények a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetőek el – tartalmazza a szaktárca közleménye.