MENÜ

Hajdúnánáson tartják a II. Öko Expo kiállítást és konferenciát október elején

Agro Napló 2021.09.29.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az esemény szervezőjeként két éve rendezte meg az első Öko Expo kiállítás és konferenciát – hagyományteremtő jelleggel –, ami beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így azt az idén már második alkalommal rendezik meg – tudatta a köztestület az Agro Naplóval.

 

A NAK emlékeztet: egy év kényszerű kihagyás után ismét gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket október 1-2-án Hajdúnánáson, a Kendereskertben. A rendezvény megvalósítását támogatta: a Magyar Biokultúra Szövetség, a Kelet-magyarországi Biokultúra Egyesület, a Biokontroll Hungária Kft., az Agrárminisztérium (AM), a Debreceni Egyetem (DE) és Hajdúnánás Város Önkormányzata.

A rendezvényt az a szándék hívta életre 2019-ben, hogy az egyre növekvő hazai ökológiai szektor szereplőinek közös megjelenési platformot kínáljon, találkozási felületet az öko gazdálkodásban érintett termelők, feldolgozók, kereskedők, szolgáltatók, illetve tudományos szakemberek, szaktanácsadók számára. Megerősítést nyert, hogy folytatni kell a hiánypótló kezdeményezést, van rá igény, és van hozzá téma bőven – vonták le a következtetést a szervezők a tapasztalatok alapján.

A kiállítás és konferencia két napjának kínálatát úgy állították össze, hogy a szakmai programokat, előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket könnyedebb közönségprogramok, látványos bemutatók kísérjék, tartalmas élményeket kínálva a kilátogató szakembereknek, családoknak, az ökológiai gazdálkodás iránt érdeklődőknek. Minden program a kiállítás tematikája és szemlélete köré épül, beleértve a legkisebbeknek szóló interaktív öko játszóházat is.

Maga a helyszínválasztás sem véletlen, hiszen mi adhatna hitelesebb keretet egy ökológiai kiállításnak, mint egy ökológiai mintagazdaság, lenyűgöző őshonos állataival. A szakmai konferencia fő fókusza a precíziós technológiák jelentősége, a közétkeztetési reform nyújtotta lehetőségek és kihívások, valamint az ökológiai gazdálkodásra átállás. Látogatóink mintegy 40 – input-anyagokat, szolgáltatásokat, szaktanácsadást, a legmodernebb technológiákat, munkagépeket, gépalkatrészeket, analitikai műszereket kínáló – kiállítóval találkozhatnak, erősíthetik szakmai, üzleti kapcsolataikat, illetve kóstolhatnak, vásárolhatnak kiváló biotermékeket.

A rendezvény mindkét napján gépbemutatót tartunk, ahol a szántóföldi és kertészeti művelés gépeit tekinthetik meg az érdeklődők működés közben, de látványos drónbemutató is lesz. Mindemellett az iskolákat is megszólítjuk, a biogazdálkodás iskolákban történő bevezetéséről szóló izgalmas előadással. A közétkeztetésben részt vevőknek pedig gasztroversenyt szervezünk gyerekzsűrivel, valamint bemutatásra kerül a Hajdúnánási program, mintafőzéssel egybekötve.

A NAK – mint a rendezvény szervezője - bízik abban, hogy minden látogató megtalálja a számára izgalmas, érdekes élményeket, értékeket, és vár a kiállításra minden érdeklődőt. A részletes program a www.nak.hu/okoexpo weboldalon található – olvasható a programajánlóban.

 

nak__Őko_expo_hadúsámson_kép_12