Fontos változás! Augusztus 12-én kimerül az állategészségügyi támogatási keret

Agro Napló
Az agrárminiszter tegnap megjelent közleménye értelmében 2022. augusztus 12-én kimerül az egyes állatbetegségek megelőzésével, leküzdésével kapcsolatos idei támogatási keret.

A „148-as rendelet” vonatkozó előírásának* megfelelően a Nébih a továbbiakban teljes árú számlát állít ki az érintett állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatokról – értesült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményéből az Agro Napló.

Fontos, hogy a hivatal a következő hetekben kiegészítő számlát küld azon ügyfeleinek is, akik esetében – a keretkimerülés miatt – a már elvégzett és kiszámlázott vizsgálatokra sem vehető igénybe a támogatás.

Kapcsolódó anyagok:

* 148/2007. (XII. 8.) FVM rendelet 5.§ (8): „…A támogatási keret kimerülése, illetve valamely jogosultsági feltétel nem teljesítése esetén a kedvezményezett köteles az engedélyes részére a számla teljes összegét kifizetni.”
Földművelésügyi Értesítő - LXXII. évfolyam, 4. szám

(Forrás: Nébih)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Elindult az előlegkifizetés!

Elindult az előlegkifizetés!

Október 17-én hétfőn elkezdődött az idei egységes kérelmekhez kapcsolódó emelt összegű előlegfizetés – mondta az agrárminiszter hétfői sajtótájékoztat...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!