Ezeket a növényvédő szereket nem használhatják, akik AKG-re pályáztak

Agro Napló
A VP AKG 2021 támogatási kérelmet benyújtóknak 2022. január 1-től a pályázati felhívásban foglaltakat be kell tartani. Így bizonyos növényvédő szereket nem, vagy csak korlátozottan használnak.

Ezen követelményeknek való megfelelés érdekében az Irányító Hatóság (IH) közleményéből ismerhetjük meg a nem, vagy korlátozással használható növényvédő szerek/Hatóanyagok listáját. Azon hatóanyagok használata, amelyik a táblázatban külön jelölés nélkül szerepelnek, tiltottak. A megjelölt hatóanyagok a jelölés szerinti korlátozással használhatóak, de minden esetben be kell tartani az adott hatóanyagot tartalmazó készítmény engedélyokiratában foglaltakat.

A tiltott, illetve korlátozással használható növényvédő szer hatóanyagok listáját az IH közlemény 1.a és az 1.b. táblázatok tartalmazzák. Az 1.c számú táblázat csak az 1.a számú táblázattal és a pályázati felhívás előírásaival együtt alkalmazható.

A mellékelt táblázatok a 2022. évben a gazdálkodás során nem alkalmazható növényvédőszer-hatóanyagok, az azokat tartalmazó növényvédő szerek körét tartalmazzák.

Felhívjuk a figyelmét, hogy azon területek esetében, ahol agrár- környezetgazdálkodási kifizetéssel érintett területen EFA területet kíván elszámolni, a fent megjelölt növényvédőszer-hatóanyagok, és az azokat tartalmazó növényvédő szerek használata sem megengedett.

Az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés pályázati felhívásában és az Irányító Hatóság jelen közleményhez mellékelt táblázatokban foglaltak teljesítése nem mentesít az egyéb növényvédelmi vonatkozású jogszabályok betartása alól.

A Közlemény itt érhető el.

(Forrás: NAK)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!