Erős agrárgazdaságra és összetartó helyi közösségekre van szükség

Agro Napló
Az ország akkor lesz erős a harmadik évezredben, ha a vidék jövőjét két tartópillérre, az erős agrárgazdaságra és a helyi közösségek erejére építjük, mondta Fazekas Sándor a Tiszaroffi Református templom felújításának záró-rendezvényén.

A vidékfejlesztési miniszter hangsúlyozta: Államalapító királyunk példáját követve, szilárd keresztény alapokra építjük Magyarországot a harmadik évezredben is. A hazai és az uniós forrásokból Szent István államának épített és szellemi örökségét óvjuk meg, újítjuk fel és gyarapítjuk.

Ahol megújulnak a közösségi terek, ott van jövő. Ahol van jövő, ott egymásra épülő fejlesztések bontják ki a településben rejlő lehetőségeket és erősítik a helyi gazdaságot – fogalmazott Fazekas Sándor.

A vidéki örökség megőrzéséhez igénybe vehető támogatások keretében a Tiszaroffi Református Egyházközség több mint 27 millió forint összköltségű, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 100 %-os támogatással rendelkező rekonstrukciós projektet valósított meg az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból.

A tiszaroffi református templom a vidék épített örökségének igazi kincse: sokáig „Rákóczi kenyeres házának” hívták az épületet, amelyet eredetileg magtárnak építetett II. Rákóczi Ferenc – tette hozzá a miniszter.

A beruházás keretében a templomot teljes körűen felújították, megújult a harangtorony, a karzat, az orgona, kiépült a térvilágítás és egy szép park is várja a látogatókat.

A nagyszabású rekonstrukció emlékét nemzeti színű szalaggal feldíszített tiszafa őrzi majd, amelyet Fazekas Sándor az ünnepi istentisztelet után ültetett el. A miniszter ezt követően Tisza-tó nagyköveti megbízólevelet adott át a Csík zenekar számára a rendezvény alkalmából.

Forrás: VM

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!