Élelmiszeripari cégek kapnak támogatást a nagyvállalati beruházási programból

Agro Napló
Három hazai élelmiszeripari cég kap vissza nem térítendő támogatást – összesen 7,6 milliárd forintot – a Nagyvállalati Beruházásösztönző Program keretében – derült ki Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalára feltöltött videójából december közepén.

Ahogyan azt a tárcavezető kiemelte: a koronavírus járvány második hulláma tetőzik ugyan az országban, de a beruházások most sem állhatnak le, mert a magyar munkahelyeket védeni kell. Ezért három hazai élelmiszeripari vállalattal született megállapodás egy összességében 18,5 milliárd forintot kitevő beruházásról és 1500 munkahely megvédéséről.  

A Gyermelyi Zrt. 5,5 milliárd forintból korszerű búzaőrlő üzemet épít fel székhelyén, Gyermelyen. A Tolnatej Zrt. 5 milliárd forintból bővíti sajtgyártó kapacitását Szekszárdon. Az Univer 8 milliárd forintnyi fejlesztéssel három kecskeméti telepét is korszerűsíti, főként az Erős Pista és a Piros Arany elnevezésű termékeinek gyártását fejleszti – mondta a miniszter.   

Varga Mihály közölte: a kormány s tervek szerint még az idén a nagyvállalati beruházásösztönző program teljes, 80 milliárd forintra megemelt összegére megköti a támogatási szerződéseket. A cél ugyanis az – mutatott rá a pénzügyminiszter –, hogy a támogatási források mielőbb eljussanak a magyar gazdaság szereplőihez, és erősítsék a gazdaság újraindítását. Az ehhez szükséges források továbbra is rendelkezésre állnak a magyar költségvetésben – szögezte le a pénzügyi tárca irányítója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!