Együttműködésről állapodott meg az MKB-csoport és a mezőgazdasági gépforgalmazók szövetsége

Agro Napló
Együttműködési megállapodást írt alá Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója és Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) elnöke kedden Budapesten – közölte az MTI. Az MKB-csoport a következő időszakban jelentős támogatást nyújt a MEGFOSZ szakmai programjának megvalósításához.

A szövetség évek óta kiemelten foglalkozik a mezőgazdaság, valamint az élelmiszer-ágazat versenyképességének erősítésével. Ezért indította el a Legyél Te is mezőgépész! pályaorientációs kampányát, amelyben felhívja a figyelmet a mezőgazdasághoz kapcsolódó szakmákban rejlő lehetőségekre – emelte ki Harsányi Zsolt. A program üzenete az, hogy a mezőgépészet hosszú távú megélhetést képes biztosítani és alkalmas az önálló, vállalkozói tevékenység elindításához, így akár a generációkon átívelő, hosszú távú vállalkozói lét megalapozásához is.

Az eseményen közölték, az MKB-csoport több évtizede jó kapcsolatot ápol az agrárszakma képviselőivel. Az MKB-Euroleasing 2016-ban indította el mezőgazdasági gép- és eszközfinanszírozási üzletágát, amellyel az indulás évében a második legnagyobb szereplője lett a lízingpiac ezen szegmensének.

Az MKB-csoport és a MEGFOSZ idén januárban már közösen jelent meg az AGROgépShow kiállításon. A partnerség jegyében a felek a közeljövőben több közös reklám és marketing kampányt folytatnak majd, rendezvényeket bonyolítanak le, valamint társadalmi szerepvállalásaikat is összehangolják.

Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója aláhúzta: a csoport számára fontos a magyar agrárium jövője, különösen az, hogy a vidéken élő fiatal generációk helyben legyenek képesek megtalálni kiszámítható jövőjüket.

Az MTI kérdésére közölte: az MKB mintegy 30 millió forintnyi finanszírozással vállal részt a szövetséggel való együttműködésben.

Harsányi Zsolt az MTI-nek elmondta: több ezer mezőgazdasági gépkezelői és mintegy 600-800 gépészmérnök üzemeltetői állás van betöltetlenül az országban.

Közölte, a múlt évben a mezőgazdasági gépek forgalma mintegy 155-160 milliárd forint volt. Az idén ez kedvező esetben a 200 milliárd forintot is elérheti a kedvező pályázati feltételek nyomán. A megvásárolt nagy értékű gépek háromnegyedét ma már pénzügyi szervezetek finanszírozzák – tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult a hétvégén az idei 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-...

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Sikerszakma lett az agrárgépészet

Öt év alatt 70 százalékkal nőtt az agrárgépész szakmát választó diákok száma. A legtöbben a versenyképes jövedelem, a csúcstechnológiás gépek és a ter...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!