Budapesten tartják a Családi gazdaságok világfórumát

Agro Napló
A magyar fővárosban rendezik meg március 4. és 6. között a Budapest Kongresszusi Központban a Családi gazdaságok világfórumát és találkozóját - jelentette be Feldman Zsolt csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára elmondta: az esemény ötvözi a kormányzati, a gazdasági és tudományos, valamit az expójellegű jegyeket. A fórumra több mint 20 miniszteri szintű delegáció érkezik a világ minden tájáról.



A rendezvényen a szakértők megvitatják a családi gazdálkodással összefüggő kérdésköröket, a fejlesztési lehetőségektől a nők és fiatalok helyzetéig a családi gazdaságokban.



Különfélt programokkal, köztük árubemutatóval is várják az érdeklődőket. Az eseményen több mint 100 ország jelezte részvételét - közölte a helyettes államtitkár.



A helyettes államtitkár szól arról is, hogy a plenáris ülések mellett a fórumon lesznek különböző panelbeszélgetések és szekcióülések is. Ez utóbbiakon lesz szó többek között a családi gazdaságok és a fenntarthatóság összefüggéseiről, továbbá a fejlesztés lehetőségeiről és irányairól, valamint a nők és a fiatalok részvételéről a családi gazdaságok munkájában. A szakértők e témák gazdasági, szociális és környezeti vonatkozásait egyaránt megvitatják.



A budapesti világfórum megrendezésének gondolata Magyarországon fogalmazódott meg, és a rendezvény megtartását támogatta az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) is. Az esemény az év egyik fontos mezőgazdasági találkozója lesz az ENSZ Családi Gazdálkodások Nemzetközi Évének. Ezt az is jelzi, hogy a fórumon részt vesz Graziano da Silva, a FAO főigazgatója. A rendezvényt hivatalosan Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitja meg március 5-én.



Feldman Zsolt emlékeztetett: a magyar mezőgazdaságban a családi gazdaságok kiemelt szerepet töltenek be  A kormány agrárpolitikájának egyik alaptézise a családi gazdaságok középpontba állítása, ezért is vállalta Magyarország a Családi gazdaságok világfórumának megszervezését.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hikari – válasz a magas energiaárakra

Hikari – válasz a magas energiaárakra

Hazánkban a napraforgót és a repcét deszikkálják a termelők a legnagyobb felületen. A napraforgót a vetésterület kb. 30–40%-án, időjárástól függően, k...

Mi lehet a legmodernebb építőanyag?

Mi lehet a legmodernebb építőanyag?

Jelenleg is zajlik Sopronban a III. Erdei Szabadegyetem – döntéshozóknak című két napos esemény, ahol a faalapú gazdaság, az erdészet, a fa- és az épí...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!