Az év magyar mezőgépe 2016.

Agro Napló
Idén már negyedik alkalommal került odaítélésre "Az év magyar mezőgépe" innovációs díj, amelyet a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság szaklapot is kiadó MMG Kft. alapított a hazai mezőgépgyártás fejlesztési eredményeinek elismerésére, népszerűsítésére.

A 2016. évi díjat a dr. Jóri J. István műegyetemi tanár által vezetett 8 szakemberből álló bírálóbizottság ítélte oda a 2016. január 27-30. között megrendezett AGROmashEXPO és AgrárgépShow nemzetközi mezőgazdasági- és mezőgép szakkiállításon bemutatott hazai újdonságok közül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsány községben működő Framest Kft. Kreator fantázianevű, síkvázas magágykészítő gépcsaládjának.


KREATOR 7000

A 7 és 8 méter munkaszélességű kombinátor a különböző művelőelemek munkájának köszönhetően nedvesebb talajállapot esetén is képes megfelelő vetőágyat készíteni. A konstrukció lelkét a mellső kapasort követő, 5 sorban elhelyezett, előre ívelő, emelő hatású rugós kapák képezik, és a vetőágy elvárt minőségét a hátsó simítólap-sor, valamint a rugós függesztésű pálcás hengerboronák biztosítják. A 7 m-es változat vonóerő igénye 132-176 kW (180-240 LE), míg a 8 méteresé 162- 220 kW (220-300 LE).   

A Framest cég új magágykészítő gépeit az AXIÁL Kft. forgalmazza.



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!