Az erdészeti tudományokra koncentrálnak Sopronban

Agro Napló
Erdészeti és faipari területen Európa vezető kutatóközpontjává válhat az átalakuló Nyugat-magyarországi Egyetem.

Fenntartható, fejlődőképes, az erdészeti és a faipari területen Európa vezető kutatóközpontját működtető egyetemmé alakulhat a Nyugat-magyarországi Egyetem, amely 2017. január 1-től megújuló működési struktúrában és valószínűleg Soproni Egyetem néven folytatja tovább tevékenységét – jelentette be Palkovics László oktatásért felelős államtitkár a napokban. (Az anyaintézmény marad a városban, szombathelyi egyetemi központ pedig a kiválása után az ELTÉ-hez csatlakozik.)

Kiemelt státuszú intézmény azokból az egyetemekből válhat, amelyek nemzetstratégiai céloknak megfelelően kulcsfontosságú területeken végeznek európai szinten is meghatározó oktatói és kutatói munkát – ehhez azonban meghatározott tudományos és működtetési feltételeket is teljesíteni kell. Az államtitkár hozzátette, a soproni egyetem értékeit mindenképpen meg kell őrizni, hiszen az országosan egyedülálló, Európában is elismert erdőmérnöki, erdészettudományi és faipari tudományos központ kiemelkedő jelentőségű, így e tudományterületek jövőbeli erősítését is támogatja a fenntartó. A pedagógiai és gazdasági képzések szintén szerves részei az egyetemnek, hiszen nagyon intenzív regionális munkaerő-piaci igényeket szolgálnak ki.

Forrás: nak.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Új rektor a Soproni Egyetem élén

Új rektor a Soproni Egyetem élén

Fábián Attila egyetemi tanárt nevezte ki a Soproni Egyetem rektorává a köztársasági elnök: Áder János államfő január közepén Palkovics László innováci...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!