Agrárhallgatók talicskában – X. Országos Gazdászverseny Hódmezővásárhelyen

Agro Napló
Tizedik alkalommal mérhették össze tudásukat a legrátermettebb agrárhallgatók az Országos Gazdászversenyen. A vetélkedőnek a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok adott otthont Hódmezővásárhelyen.

A tavalyi évet megelőzően az agrár-felsőoktatási intézmények Országos Gazdászversenyét mindig Kaposvárott rendezték meg, tavaly óta azonban már Hódmezővásárhely is otthont ad a látványos vetélkedőnek. A verseny szokás szerint két részből állt: a csapatok délelőtt szakmai kérdésekből álló tesztet töltöttek ki, délután pedig a mezőgazdasághoz kötődő, azonban látványos, sok esetben vicces feladatokat teljesítettek.

A délutáni program a kiállítás látogatói előtt, és neves szakmai zsűri felügyelete mellett zajlott. A show-elemekkel tarkított, változatos második fordulóban a csapatok talicskákkal versenyeztek, tojást dobáltak, szemre mértek ki takarmányt, s még gyurmamalacokat is formáltak.

A zsűri tagjai: Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke; Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezető igazgatója; Földesi László, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgató-helyettese; Bernhardt Ferenc, a Bonafarm Csoport műszaki főmérnöke

A zsűri tagjai mellett Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem Hódmezővásárhelyen működő Mezőgazdasági Karának dékánja kiemelten köszöntötte Dr. Tossenberger Jánost, a Kaposvári Egyetem rektorhelyettesét, az Agrár- és Környezettudományi Kar dékánját, Dr. Komlósi Istvánt, a Debreceni Egyerem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának dékánját, és Zsigmond Ágnest, az Agro Napló tulajdonosát, akit a MezőgépÉSZek pályanépszerűsítő program "egyik nagy mecénásaként" mutatott be.

„E versenysorozattal is szeretnénk népszerűsíteni az agrárkarokat, egyúttal pedig felhívni a figyelmet a mezőgazdasági szakmák létjogosultságára és jelentőségére” – mondta el a szervezők céljait Horváth József, a Szegedi Tudományegyetem Hódmezővásárhelyen működő Mezőgazdasági Karának dékánja. Emellett a vetélkedő remek lehetőséget biztosított az ismerkedésre az ország különböző pontjairól érkezett, hasonló érdeklődésű fiatalok számára.

Dr. Horváth József dékán

Mosonmagyaróvár, Kaposvár, Debrecen, Gödöllő és Szeged egyeteme küldött két-két háromfős csapatot az idei összecsapásra. Komoly csapatmunkát igénylő, több órán át tartó feladatokon keresztül végül eljutottak a nap végi eredményhirdetésig, ahol kiderült, a győztes a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának első csapata lett. Herczeg Evelyn, Balogh Csaba és Pap László tavaly indult a vetélkedőn, akkor második helyezettek lettek, és nagyon örültek, hogy most ezt is sikerült túlszárnyalniuk.

A győztes csapat

Videók a vetélkedőről:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!