A Mezőhegyesi Ménesbirtok is a Miniszterelnökség irányítása alá került

Agro Napló
A Lázár János vezette Miniszterelnökség kapta meg azt a feladatot, hogy a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. felett gyakorolja a tulajdonosi jogokat. A kormány nemrég vásárolta meg a céget, hogy állami mintagazdaságként újraalapítsa a mezőhegyesi ménesbirtokot.

A Miniszterelnökség gyakorolja az államot megillető tulajdonosi jogokat a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. felett – derül ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter rendeletéből. A Miniszterelnökséget 2017. december 31-ig jelölte ki e feladatra.

Mint ismert, a kormány nemrég vásárolta meg 2,1 milliárd forintért a zrt.-t a magánszemély tulajdonosoktól. A cég részét képezi majd annak a programnak, amellyel a kabinet újra kívánja alapítani a „mezőhegyesi ménesbirtok és tangazdaságot”. Ennek érdekében mintegy 10 ezer hektár állami tulajdonú földterületet is az új állami mintagazdaság rendelkezésére bocsátanak.

Forrás: agrarszektor.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Lipicai nemzeti kincs

A Lipicai nemzeti kincs

„Nemzeti büszkeségünk a Lipicai ménes, amely Szilvásváradon igazi otthonra talált” – mutatott rá az agrárminiszter a Szilvásvárad a Lovak Szolgálatába...

Nemzeti mintagazdaság lesz Mezőhegyesen

Nemzeti mintagazdaság lesz Mezőhegyesen

A célkitűzés nemzeti mintagazdaság létrehozása Mezőhegyesen – hangsúlyozta a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok k...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!