MENÜ

A magyar tojás biztonságos

2016.10.27.

Teljes biztonsággal fogyaszthatók és jó minőségűek a magyar termelésből származó étkezési tojások – közölte a Baromfi Termék Tanács (BTT) annak kapcsán, hogy szalmonellával fertőzött lengyel tojások kerültek az európai piacra.

Szigorúan ellenőrzött termelésből származnak és jó minőségűek a magyarországi telepeken termelt étkezési tojások, ezért azokat nyugodtan vásárolhatják a hazai fogyasztók – hangsúlyozza a BTT. A terméktanács azt javasolja, hogy a vásárlók keressék a magyar telepekről származó étkezési tojásokat az üzletekben. A minőséget, a biztonságot és a származást a Koronás Tojás védjegy is garantálja a fogyasztók számára.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiadott közleménye szerint szalmonellával fertőzött étkezési tojások kerültek az európai piacra, ahol több megbetegedést is okoztak. A szalmonellás tojásokat kibocsátó lengyel telepről egy kamionnyi szállítmány érkezett Magyarországra, de a termékek nem jutottak kereskedelmi forgalomba. A Nébih a behozott készletet zárolta, az agrártárca pedig elővigyázatossági okokból a lengyel tojások rendkívüli és fokozott ellenőrzését rendelte el a hazai piacon.

Forrás: nak.hu