Súlyos fertőzés érheti el a magyar búzát, kukoricát: erre jobb felkészülni
Új kiadvány ösztönzi a toxinfertőzés megelőzését itthon, amiből különböző módszereket, technológiákat ismerhetnek meg az érintettek.
Új kiadvány ösztönzi a toxinfertőzés megelőzését itthon, amiből különböző módszereket, technológiákat ismerhetnek meg az érintettek.
A szektor turisztikai ága folyamatosan erősödik, új tevékenységek jöttek létre és lettek hamar népszerűek.
Az enyhe telek miatt a tavaszi árpát most már sokszor novemberben el tudják vetni a gazdák.
Reneszánszát éli a céklafogyasztás hazánkban, az elmúlt években újra divatos lett itthon a zöldség.
A Debreceni Egyetem kutatóinak vizsgálatai szerint a csemegekukorica-fogyasztás hozzájárulhat a szem egészségének megőrzéséhez.
Piaci kereslet van a hazai jó minőségű dióra, az exportpiacokon azonban veszített jelentőségéből.
Hazánk gyümölcstermesztése az utóbbi évtizedekben csökkenő tendenciát mutat, ellentétben a világban zajló gyümölcstermesztési gyakorlattal.
Nem lesz bőséges, de az előrejelzések szerint kielégítő kajszitermés várható idén.
Csaknem kétmilliárd forintból fejleszti mosonmagyaróvári agrárinfrastruktúráját a Széchenyi István Egyetem.
Csádban található a Szubszaharai Afrika legnagyobb, 10 milliós egyedszámúra becsült teveállománya.
A növényeknek kárvetők, kórokozók támadása, vízhiány, extrém hőmérséklet okoz stresszt, de többnyire egészen jól tudnak alkalmazkodni.
A zeller kiválóan illik a modern, egészségtudatos étrendbe, hiszen sokféle felhasználásánál fogva gazdagítja, változatossá teszi étrendünket.
A tavalyi aszály után sok helyen felmerült a kérdés, milyen szárazságnak ellenálló növények jelenhetnek meg a közeljövő növénytermesztésében.
Kritikus helyzetben a magyarországi gyógynövény ágazat szaporítóanyag ellátottsága.
Jelentős károkat okoztak a tavaszi fagyok a hazai őszibarack ültetvényeken, így az átlagosnál jóval gyengébb termés várható ebben az évben.
Bár az utóbbi évtizedekben csökkent a bogyós gyümölcsültetvények mérete, a megváltozott klimatikus körülmények között is van létjogosultsága e növényi kultúrák termesztésének.
A liszt, a kenyér és más pékáruk is egyre drágábbak a magyar boltokban, és nem tudni, meddig tarthat az áremelkedés.
A kisüzemi sörfőzdék lehetnek a sörkultúra megújításának motorjai Magyarországon.
Ezek a károsítók elleni védekezésre kell most fokozottan odafigyelniük a magyar termelőnek.
Kezdődik az őzek párzási időszaka, ilyenkor jóformán bárhol felbukkanhatnak az országban.
Durva visszaesést hozna az agrártámogatások a Bizottság javaslata Petőházi Tamás szerint.