Aggasztó hírek érkeztek: mégis, mi történik a sertéshússal az EU-ban?
Évek óta egyre csökkenő tendenciát mutat a sertéshústermelés az Európai Unió tagállamaiban.
Évek óta egyre csökkenő tendenciát mutat a sertéshústermelés az Európai Unió tagállamaiban.
Újabb olasz területen jelent meg a sertéspestis, az érintett Lombardia régió az ország egyik legnagyobb házisertés-állománnyal rendelkező területe.
Korlátozást vezet be az állategészségügyi hatóság az Európában tomboló ASP kitörések miatt.
A sertéságazatot érintő közlemények kerültek fel az Államkincstár honlapjára.
4 milliárdos többlettámogatásra március végén lehet benyújtani a kérelmeket.
Terveiről vallott a Kurucz Agro Kft. tulajdonosa és ügyvezetője.
Brutális károkat okoz a sertéspestis jelenléte a termelőknek és az ágazatnak.
2005 és 2019 között nagyot nőtt a sertéshús importja és exportja is.
Gyéríteni kell a vaddisznóállományt Magyarországon.
Egyre dinamikusabb a fogyasztás helyreállása, márciusban 4,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, ezzel már három egymást követő hónapban nőtt a fogyasztás.
Vége a nyuginak, kissé szeles, felhős lesz a kedd, az érkező front alaposan meglocsolhat.
Megjelent a földrajzi árujelzőkről szóló új horizontális EU rendelet, mutatjuk a részleteket.
Az export egészét tekintve tagja vagyunk annak a szűk, 35 országot számláló „elit-klubnak”, akik 100 milliárd dollár feletti exportteljesítményre képesek.
Magyarországon annyira alacsony a vásárlóerő, hogy a boltok legfeljebb néhány százalékos áremelést tudnak csak érvényesíteni majd.