Egyre szűkülő piacon kell boldogulnia a magyar pálinkafőzdéknek
A 2010-es évek elején tapasztalt fellendülés után erősen visszaesett a pálinka forgalma Magyarországon.
A 2010-es évek elején tapasztalt fellendülés után erősen visszaesett a pálinka forgalma Magyarországon.
Nem megszokott gyümölcsökből fognak pálinkát készíteni a pálinkafőzdék a klímaváltozás miatt.
Ha a magánfőzés során nem tartjuk be a szabályokat, akkor akár 200 ezer forintos bírságot is kaphatunk.
A brutális drágulás komoly gondokat okoz a vidéki pálinkafőzőknek, a minőségi párlatok esetében még 30-40%-os áremelkedés sem elképzelhetetlen.
Egyre kevesebb pálinkát iszunk, rohamosan csökken a fogyasztók száma hazánkban, lépésre készülnek a pálinkakészítők.
2022. október 13-án mutatkoztak be a világ első, kereskedelmi forgalomban is kapható amforában érlelt pálinkái az Agárditól.
Padlóra kerülhet az ágazat?
Óriási a bizonytalanság a pálinkaágazat szereplőinél.
A tangazdaság is a részévé válik.
Melanisztikus egyedről lehet szó, de az is elképzelhető, hogy a madár egyszerűen beszennyezte tollazatát.
A csalán kiváló alapanyag természetes tápoldat készítéséhez, érdemes foglalkozni vele.
Fiatal barnamedvét észleltek az Aggteleki Nemzeti Parkban, Égerszög külterületén, egy szórónál figyelték meg az állatot.
A konyhakertekben gyakran a jól bevált, népszerű zöldségek dominálnak, pedig számos ma már ritkábban termesztett faj is létezik.
Negatívak lettek a laboratóriumi tesztek, továbbra is úgy fest, megúszta az újabb madárinfluenza-járványt Brazília.