Egyre több étolajat fogyasztunk - lesz hozzá alapanyag?
A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a termelőknek nemcsak a hozamcsökkenéssel kell számolniuk, hanem a feldolgozhatóság és a minőség romlásával is.
A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a termelőknek nemcsak a hozamcsökkenéssel kell számolniuk, hanem a feldolgozhatóság és a minőség romlásával is.
A pálmaolaj a globális növényiolaj-készlet felét adja, sok termékben használják, főként Indiában és a feltörekvő piacokon.
A lenmagot és lenolajat már az ókorban is ismerték, és máig széles körben alkalmazzák gyógyászati és táplálkozási célokra.
Súlyos lemaradások vannak a magyar élelmiszeriparban, amelyek az elmúlt három évtizednek a következményei.
Tényleg érdemesebb lenne más növényi olajokkal kiváltani?
Megint a politika fogja eldönteni, mi mennyibe kerül, és nem a kínálat?
A KITE-n és Csányin kívül már mindenki külföldi a növényolajiparban.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.