Új péktermékek áraszthatják el a magyar boltokat? Elindult a fejlesztés
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
Gyógynövénykomposztálás: a fenntarthatóságot szolgáló szabadalom született a Széchenyi István Egyetemen.
Az ivóvízzel kapcsolatos legfontosabb kérdés napjainkban talán az, hogy egyáltalán van-e belőle elegendő, jut-e mindenkinek.
A bakteriális készítmények lehetnek a jövő legfontosabb talajjavítói.
Ez nem semmi!
Nem semmi!
A talajművelési gyakorlat módosíthatja a szőlő alatti mikroszkopikus élővilágot.
Takarónövényekkel akár 27%-kal is növelhető a talaj mikrobiális bősége.
A végtermék vagy a termelés legyen-e biztonságos?
Tetraciklinre rezisztens kólibaktériumot találtak a salátán.
Furcsa módszer a talajminőség tesztelésére.

2025-ben a mezőgazdaság kibocsátása 4,4 ezer milliárd forint felett alakult, ez 6,2%-kal több az egy évvel korábbinál.
A forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz keretéből nyerték el.
Az elmúlt időszakban az intenzívebben terjedő gombakórokozók miatt minőségi problémákkal is számolni kell a kukoricatermesztésben.
Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, időszakos vékonyodás, szakadás egyre inkább csak északkeleten fordulhat elő
A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.