Tovább drágulnak az élelmiszerek itthon: foghatják a fejüket a magyarok
Mélynek kell lennie a pénztárcáknak ahhoz, hogy a húsvéti kedvenceket megvehessük.
Mélynek kell lennie a pénztárcáknak ahhoz, hogy a húsvéti kedvenceket megvehessük.
2019-ben még alig 300 forint volt egy kilogramm kenyér Magyarországon átlagosan.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.
A karácsony nemcsak a kosárértéket, de a vásárlási gyakoriságot is megemelte az országban.
Az idei búzatermés nemcsak mennyiségét, minőségét tekintve is elmaradt a várttól, ez pedig a liszt és kenyér árára is hatással van.
Már tudományosan is bizonyított: az emberek szénhidrátok iránti szeretete a neandervölgyi időkre nyúlik vissza - állítja egy tanulmány.
A gluténmentes kenyér és péksütemény verseny díjátadó ünnepségét október 16-án, a Kenyér Világnapján tartották.
Hamarosan lehet, hogy tovább drágul a kenyér Magyarországon, azt viszont nem tudni, mennyivel.
A korábbi évekkel összevetve átlagos terménnyel zárult a betakarítás Magyarországon.
A malmok szerint kénytelenek az árakkal versenyezni a jobb búzáért, mások szerint a fogyasztók nem fogadnák el a drágulást.
Mivel kevesebb a jó minőségű búza a piacon, ezért biztosan emelkedni fog a liszt ára a Gabonaszövetség szerint.
Az egy évvel korábbi időszakhoz képest a zöldségek és gyümölcsök forgalma 6 százalék feletti mértékben nőtt az olasz kiskereskedelemben májusban.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az Árfigyelő rendszer legolcsóbb élelmiszereit ellenőrizte.
Óriási lehetőségek vannak a gluténmentes élelmiszerekben, csak komoly fejlesztést igényelnek.
Egy svéd cég klímarezisztens búzafajtái több országban is segíthetnek a klímaváltozás elleni harcban.
Hiába csökkent a gabonaár, az adó többe kerül, mint a liszt - a bérköltségek emelkedése miatt pedig további drágulás várható.
Egyenesen felrobbantak az élelmiszerárak 2022-2023-ban, azonban tavaly év végén több élelmiszer esetében is csökkenés volt megfigyelhető.
A pékségek egyre szélesebb körben használják a kovászos technológiát, a termékválasztékot pedig a fogyasztói igényekhez alakítják.
Nagyon vegyes a kép szamócafronton, sok kihívással állnak szemben a termelők világszerte.
A ragadós száj- és körömfájás járványa nemcsak az állategészségügyet, hanem a teljes hazai állattenyésztést is megrázta.
A vízgazdálkodás területén csak összefogással és szemléletváltással lehet eredményeket elérni.
A meggy esetében is gyenge szezonra számíthatunk a súlyos fagykárok miatt itthon.
Különösen nyugtalanító, hogy a patkányok már játszóterek közelében és a kórház udvarán is megjelentek.