Teljes átalakulás jöhet a földeken: erre készülhetnek a termelők az EU-ban
Európában a növényvédőszer-gyártók egyre inkább a biológiai alapú szerek irányába fordulnak.
Európában a növényvédőszer-gyártók egyre inkább a biológiai alapú szerek irányába fordulnak.
A magas költségek miatt egyre több görög gazda fordul a betiltott és hamisított növényvédő szerekhez.
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Hat és fél évre ítélték Nagy János volt földügyekért felelős helyettes államtitkárt.
Az élelmiszerhamisítás alja, amikor olyan anyaggal oldják meg a tömeg, vagy térfogatnövelést, ami ráadásul még egészségre káros.
A bűnözői csoport hamis bio-jelöléssel árult hagyományos zöldségeket és gyümölcsöket.
Magyar kezdeményezésre a jövőben a mézesüvegeken kötelező lesz feltüntetni a méz származási helyét az unióban.
Az egész mediterrán térség olajbogyótermésére komoly hatással van az éghajlatváltozás, ami az egekbe lőtte az olívaolaj árát.
Az Európai Gazdák szervezete megelégelte a hamis importtermékek beáramlását az EU-ba.
2022-ben több mint 7500 bejelentést tettek a tagállamok a Riasztási és Együttműködési Hálózaton (ACN) keresztül.
Felmentették első fokon Bige László műtrágyakirályt április 25-én a Nyíregyházi Törvényszéken.
Az élelmiszer-biztonságban számos kihívással nézünk szembe, többek között a növényvédőszerek, a csomagolóanyagok, a jelölés, az élelmiszer-hamisítás elleni küzdelem.
Hivatali visszaélés miatt vádat emeltek egy kecskeméti földhivatali szakügyintéző ellen.
Mozgalmas időszak vár a növénytermesztőkre, de szakértelemmel, előre gondolkozással és újításokkal leküzdhetőek az akadályok.

A vastag rétegfelhő alatt hópihék táncoltak szombaton kora este a Dunántúl nyugati felén.
Vasárnap reggel még a Dunántúl délnyugati, nyugati részein fordulhat elő nagyobb területen sűrű köd.
Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A müzli egy évszázados svájci találmány, amely mára világszerte az egészséges és gyors reggeliket jelenti.
Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.